Πωλητήριο στο Πόρτο Καρράς βάζει η Τεχνική Ολυμπιακή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλητήριο στο Πόρτο Καρράς βάζει η Τεχνική Ολυμπιακή
Στην πώληση του Πόρτο Καρράς και άλλων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή προχωρά η διοίκηση.

Στην πώληση του Πόρτο Καρράς καθώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα στο Χρηματιστήριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση «προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση της περιουσίας της ιδίας και των θυγατρικών αυτής, εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, δυνατότητες συνέργειας με άλλες επιχειρήσεις και επενδυτές».

Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχνική Ολυμπιακή «κατήρτισε με τις εταιρείες Cushman & Wakefield s.r.o. και Profin Management Limited τις από 21 Ιανουαρίου 2019 συμβάσεις με αντικείμενο την υπόδειξη επενδυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στοιχεία του ενεργητικού της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ή της Εταιρείας».

Όπως διευκρινίζεται η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε νέα εξέλιξη επί του θέματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι σενάρια για την πώληση του γνωστού ξενοδοχείου είχαν κυκλοφορήσει και πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ξενοδοχείου έχει εκδηλώσει κορυφαίος διεθνής επενδυτικός όμιλος του real estate με ισχυρή παρουσία σε ξενοδοχειακά projects παγκοσμίως.

Αντικείμενο της τότε διαπραγμάτευσης ήταν το σύνολο της εταιρείας κι όχι μόνο αυτό καθαυτό το Ξενοδοχείο δεδομένου ότι υπάρχει άδεια για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών άνω των 150.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η εταιρεία τότε διέψευδε τις συνομιλίες με έναν συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο αλλά άφηνε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σημειώνοντας «ότι θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης της περιουσίας του ομίλου».

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Τεχνική Ολυμπική είχαν αποκτήσει το 2002 το συγκρότημα Πόρτο Καρράς μέσω διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider