Ξανανοίγει ως ξενοδοχείο το πρώην «Κάνιγγος 21»

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανανοίγει ως ξενοδοχείο το πρώην «Κάνιγγος 21»
Το ξενοδοχείο έβαλε λουκέτο μέσα στην κρίση κι έκτοτε παραμένει κλειστό.

Ως προτιμητέος επενδυτής για το ακίνητο του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης - Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΕΑΠΑΕ), που στέγαζε τα προηγούμενα χρόνια το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21», αναδείχτηκε η Wyndham και τις επόμενες μέρες η διοίκηση του Ταμείου αναμένεται να ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις για την εκχώρησή του.

Να σημειωθεί ότι στην διαγωνιστική διαδικασία είχαν φτάσει η Zeus International και ο όμιλος Χνάρη με την πρώτη να καταθέτει καλύτερη προσφορά.

Το επταόροφο κτήριο, συνολικής επιφάνειας 3.501 τ.μ., βρίσκεται επί των οδών οδών Κάνινγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12 - πολύ κοντά στην Ομόνοια και παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια, από το τέλος του 2010, όταν μπήκε «λουκέτο» στη μονάδα λόγω αδυναμίας καταβολής των ενοικίων από τον τότε μισθωτή. Διαθέτει άδεια χρήσης ξενοδοχείου με προδιαγραφές τεσσάρων αστέρων ωστόσο ο μελλοντικός επενδυτής θα χρειαστεί να δαπανήσει περί τα 3 εκατ. ευρώ για να ανακαινίσει την για χρόνια κλειστή μονάδα.

Προσπάθειες επαναλειτουργίας του Κάνιγγος 21, που είχε βάλει λουκέτο περίπου την ίδια περίοδο με το Esperia, σημειώθηκαν κατά την τελευταία πενταετία ωστόσο κανείς από τους δυνητικούς επενδυτές - η πλειονότητα των οποίων ήταν από το εξωτερικό - δεν κατέληξαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το αν θα τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις και ποια θα είναι τελικά η επωνυμία που θα βάλει στην ταμπέλα του. Η Zeus International έχει στρατηγική συνεργασία με τη Wyndham, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί και με άλλους ξενοδοχειακούς ομίλους.

Η επένδυση και επαναλειτουργία του ξενοδοχειου σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες μονάδες Polis Grand & Residence Giorgio αναμένεται να αναζωογονήσει την περιοχή πέριξ της πλατείας Ομονοίας η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης.

Η περίπτωση του ακινήτου του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ αποτελεί ένα από τα επενδυτικά ξενοδοχειακά πρότζεκτ που δρομολογούνται για την περιοχή. Να υπενθυμίσουμε ότι σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός του ΕΦΚΑ για τη μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το πρώην ξενοδοχείο «Εσπέρια» στη Σταδίου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τελικώς τρεις ενδιαφερόμενοι, η οικογένεια Βερούκη (των σούπερ μάρκετ Bazaar) σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο Accor η ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείων Leonardo και η , η λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία Yasbek Hotel Establishment σε συνεργασία με τον όμιλο Marriott.
Η τελευταία μάλιστα ετοιμάζει κι ένα ακόμα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, το Academia, μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider