Ryanair: Τέλος οι πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Τι απαντά η εταιρεία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: Τέλος οι πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Τι απαντά η εταιρεία
Η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2019.

H διακοπή των πτήσεων της Ryanair από Αθήνα - Θεσσαλονίκη επανήλθε στην επικαιρότητα πριν από λίγες ώρες - μέσω της σελίδας του Facebook, Ryanair Greece - η οποία δεν αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο post ενημέρωνε το επιβατικό κοινό πως «από την 1η Απριλίου 2019 διακόπτεται η σύνδεση Θεσσαλονίκη-Αθήνα και αντίστροφα. Η πώληση των εισιτηρίων έχει διακοπεί και η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα την 31η Μαρτίου 2019 με ώρα αναχώρησης 20:05 και αριθμό πτήσης FR8969».

Η είδηση, αν και ισχύει, δεν είναι καινούργια, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2018, όταν και η εταιρεία απαρίθμησε τις πτήσεις που θα ισχύουν για την τρέχουσα χρονιά. Τότε είχε διευκρινίσει ότι οι πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Αθήνα - Ρόδος, Αθήνα - Μύκονος κι Αθήνα Ηράκλειο δεν θα ανανεωθούν για το 2019. Οι μόνες πτήσεις που θα συνεχίζουν είναι από Αθήνα προς Σαντορίνη κι από Θεσσαλονίκη προς Χανιά.

«Η ανανέωση ή η μη ανανέωση των πτήσεων», όπως ανέφερε στο insider.gr ο κ. Νικόλας Λάρδης, Sales & Marketing Manager της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο, «γίνεται κάθε φορά με βάση την κερδοφορία της εταιρείας και για την νέα χρονιά επιλέχθηκαν πιο προσοδοφόρα δρομολόγια. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία μπορεί να μην έχει ανανεώσει τις συγκεκριμένες συνδέσεις έχει όμως αυξήσει το πτητικό της πρόγραμμα κατά 10%». «Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα επαναφέρουμε τις εν λόγω πτήσεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από τη μη ανανέωση των εν λόγω πτήσεων η αεροπορική εταιρεία έχει διευρύνει το πτητικό της πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2019 κυρίως μέσω πτήσεων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης από άποψη αριθμού επιβατών είχε ανακοινώσει στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς έξι νέα δρομολόγια προς την Ελλάδα από την Βουλγαρία, την Ιταλία, και το Ηνωμένο Βασίλειο, προσθέτοντας επιπλέον πτήσεις σε άλλα έξι δρομολόγια

Η επέκταση του προγράμματος της Ryanair προς την Ελλάδα για το 2019, περιλαμβάνει:

  • Καλαμάτα: 4 νέα δρομολόγια: Λονδίνο Στάνστεντ, (1 εβδ), Μιλάνο Μπέργκαμο (2), Πίζα (2) & Σόφια (1)
  • Ηράκλειο: 1 νέο δρομολόγιο: Μπολόνια (1) & επιπλέον πτήσεις προς Μιλάνο Μαλπένσα (3)
  • Ζάκυνθος: 1 νέο δρομολόγιο: Μιλάνο Μπέργκαμο (1)
  • Κέρκυρα: Επιπλέον πτήσεις προς Εδιμβούργο (2)
  • Κεφαλονιά: Επιπλέον πτήσεις προς Μιλάνο Μπέργκαμο (3)
  • Ρόδος: Επιπλέον πτήσεις προς Ανατολικά Μίντλαντς (3) & προς Μιλάνο Μπέργκαμο (2)
  • Θεσσαλονίκη: Επιπλέον πτήσεις προς Μπολόνια (3)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider