Goldair: Mε θετικό πρόσημο κλείνει η χρονιά - Ξεκινούν οι εργασίες για Θριάσιο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldair: Mε θετικό πρόσημο κλείνει η χρονιά - Ξεκινούν οι εργασίες για Θριάσιο
Αύξηση 8,4% στις εξυπηρετούμενες πτήσεις για την Goldair Handling. Ανανέωση εξοπλισμού 4 εκατ. ευρώ

Σε «star- sector» της ελληνικής οικονομίας, κυρίως λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και ειδικά των δύο λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ο κλάδος των Logistics ο οποίος μαζί με αυτόν των μεταφορών είχαν μια σημαντική χρονιά. Το αυτό επιβεβαίωσαν και τα στελέχη της Goldair σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.

Τη χρονιά που φεύγει καταγράφηκε έντονη δραστηριότητα και θετικό πρόσημο σχεδόν στο σύνολο των κλάδων που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις προχωρά το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο με τις εργασιες να αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019, ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πλάνο 4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εξοπλισμού και εφοδίων της εταιρείας ενώ σχεδόν έτοιμο είναι και το υδροηλεκτρικό έργο στο νομό Σερρών. Ο Όμιλος Goldair συντήρησε δυναμικά όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, διατήρησε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες και προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι Εταιρείες του. Σε όλα τα παραπάνω συνέβαλε, όπως εξήγησαν τα στελέχη της και ο Ελληνικός τουρισμός, ο οποίος απέδειξε για άλλη μια φορά φέτος ότι διαθέτει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης και ότι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης κι ανασυγκρότησης της ευρύτερη οικονομίας.

Αύξηση 8,4% στις εξυπηρετούμενες πτήσεις για την Goldair Handling

Ειδικότερα, τo 2018 η Goldair Handling διατήρησε την αναπτυξιακή της πορεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, η εταιρεία θα κλείσει τη χρονιά εξυπηρετώντας περισσότερες από 128 χιλιάδες πτήσεις, σημειώνοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με το 2017. Παράλληλα η εταιρεία αύξηση τις θέσεις εργασίας της κατά 169 υπαλλήλους (+7%) φτάνοντας τη θερινή σαιζόν τους 3.500 εργαζομένους, γεγονός που την καθιστά ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα. (κατέχει την 25η θέση σύμφωνα με την κατάταξη της ICAP στο Leading Employers in Greece).

Σημαντική ήταν η βελτίωση και στους επιχειρησιακούς της δείκτες. Το πελατολόγιο ενισχύθηκε με νέες αεροπορικές εταιρείες και η Goldair Handling Croatia έλαβε άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κροατίας για τη δραστηριοποίησή της στα αεροδρόμια Ζάγκρεμπ, Σπλίτ και Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Νοεμβρίου 2018, η Wizz Air εντάχθηκε στο πελατολόγιο της εταιρείας στη Σόφια, γεγονός που θα διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της Goldair Handling Bulgaria στην περιοχή, ενώ από τον ίδιο μήνα, η Goldair Handling ξεκίνησε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Oman Handling Services στο διεθνές αεροδρόμιο του Μουσκάτ. Ακόμα, η Goldair Handling συμμετέχει στην κοινοπραξία Goldair Assistance με σκοπό τη διεκδίκηση σχετικής άδειας για την υπηρεσία εξυπηρέτησης των Α.με.Α στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζυρίχης.

Ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πλάνο 4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εξοπλισμού και εφοδίων της εταιρείας

Το 2018 υλοποιήθηκε με συνέπεια το ετήσιο επενδυτικό πλάνο ανανέωσης και ενίσχυσης του εξοπλισμού και εφοδίων της εταιρείας, ύψους 4εκ. ευρώ, ενώ επίσης εγκαινιάσθηκε η νέα αίθουσα διακεκριμένων επιβατών (Lounge) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Goldair, η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων (passenger & cargo), αντιπροσωπεύει συνολικά περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες και παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και πλήρη δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν την προώθηση των πωλήσεων τους μέσο μιας ομάδας εξειδικευμένων ανθρώπων επαγγελματιών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, τον σχεδιασμό και εκτέλεση προωθητικών ενεργειών και την τήρηση όλων των νομικών και οικονομικών υποχρεώσεων τους απέναντι στις ελληνικές αρχές. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας όπως η China Southern, η Vietnam Airlines, Xiamen Airlines, Philippine Airlines, Oman Air, Icelandair, Bangkok Airways, China Airlines, Avianca Brasil, Air Astana κ.α. ενώ για το cargo εκπροσωπεί με επιτυχία την Qatar Airways, UPS, Cargolux, Air Baltic, Air Serbia κ.α.

Εξαιρετική ήταν και η χρονιά για την Goldair Tourism αφού έκτισε νέες συνεργασίες αλλά και ενίσχυσε την θέση της ως ένας από τους μεγάλους προμηθευτές στο Corporate Travel, τόσο στον τραπεζικό κλάδο αλλά και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών. Παράλληλα διατήρησε την ηγετική της θέση ως προμηθευτής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στον φαρμακευτικό κλάδο αλλά και στον κλάδο των εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας, κλείνοντας νέες συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μεμονωμένες μετακινήσεις των στελεχών τους. Τελος, σε σταθερά επίπεδα και με αρκετές δυσκολίες αλλά κι αποτελέσματα χαμηλότερα των στόχων, κινήθηκε η χρονιά για την Goldair Cargo. ​​​​​​​

Το πρώτο 6μηνο του 2019 οι εργασίες κατασκευής του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου.

Όσον αφορά στο έργο του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, τα στελέχη της κοινοπραξίας Goldair Cargo – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ τόνισαν ότι μετά από αρκετή καθυστέρηση οι εργασίες για την κατασκευή των πρώτων αποθηκών θα προχωρήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019. Να υπενθυμίσουμε ότι το Φθινόπωρο του 2018 ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εν συνεχεία η υπογραφή και κύρωσή της από τη Βουλή, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εργασιών κατασκευής.

Χρονιά έντονων διεργασιών κι εξελίξεων ήταν το 2018 και για την Rail Cargo Logistics Goldair. Η ημερομηνία ορόσημο, όπως σημειώθηκε, ήταν η 27η Ιουνίου, όπου πραγματοποιήθηκε στο terminal της Rail Cargo Logistics Goldair στην Σίνδο Θεσσαλονίκης, εκδήλωση εγκαινίων για την έναρξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της εταιρείας, σηματοδοτώντας μια πολύ σημαντική ημέρα, τόσο για τον κλάδο των μεταφορών και logistics όσο και για την ίδια τη χώρα.

Η εταιρεία, κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της έχοντας ήδη 5 πιστοποιημένους μηχανοδηγούς και άλλους 6 τους οποίους τους εκπαιδεύει στην Ακαδημία του ΟΣΕ φτάνοντας στο σύνολο τους 11 μηχανοδηγούς. Όσον αφορά το τροχαίο υλικό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν δρομολόγια με 3 λοκομοτίβες, 2 πετρελαιοκίνητες και μία 1 ηλεκτροκίνητη και αναμένεται στις αρχές του 2019 να προστεθούν στον στόλο άλλες 2 μηχανές των αυστριακών σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας. Οι λοκομοτίβες θα ενοικιαστούν αρχικά από την ΓΑΙΑΟΣΕ.
Καθώς οι ανάγκες για το έργο της εταιρείας θα επεκτείνονται, υπάρχει δέσμευση των μετόχων της για περαιτέρω επένδυση σε τροχαίο υλικό.

Σχεδόν έτοιμο το υδροηλεκτρικό έργο στο νομό Σερρών

Τέλος αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Goldeco αναμένεται να ολοκληρώσει το 2018 την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στο νομό Σερρών ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του. Το έργο θα έχει ισχύ 2MW ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η νέα γενιά επενδύσεων σε πρωτοποριακούς τομείς στο χώρο της ενέργειας συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου. H εταιρεία από το 2011 διαθέτει σε λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής και πλεόν διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4 MW. Η εταιρεία, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους όπως μετρήσεις ρύπων και ενεργειακής απόδοσης σε συνεργασία με το ΕΜΠ, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς ενδιαφερόμενους επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider