Στους τρεις πρώτους χειμερινούς προορισμούς το Πήλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους τρεις πρώτους χειμερινούς προορισμούς το Πήλιο
Σε έναν εκ των τριών πρώτων σε προτίμηση χειμερινών προορισμών έχει αναδειχθεί το δίπολο «Βόλος-Πήλιο» στη χερσαία Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Σε έναν εκ των τριών πρώτων σε προτίμηση χειμερινών προορισμών, τόσο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, όσο και κατά τη διάρκεια του έτους, έχει αναδειχθεί το δίπολο «Βόλος-Πήλιο» στη χερσαία Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά αισιόδοξες για την εορταστική περίοδο, αφού ήδη οι κρατήσεις αγγίζουν το 70% στις πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και αναμένεται να φθάσουν στο απόλυτο τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βοηθούντος βεβαίως και του καιρού.

Οι πάρα πολύ υψηλές πληρότητες δεν αφορούν μόνο τα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών του Βόλου και των διάσημων θέρετρων του Πηλίου, όπως η Πορταριά, η Μακρινίτσα, οι Μηλιές, τα Χάνια και γενικά της δυτικής πλευράς του βουνού των Κενταύρων, αλλά κάθε είδους κατάλυμα, ακόμη και στα ανατολικά, όπου οι πληρότητες θα φθάσουν και το 80% τις γιορτές.

Στην εκτόξευση του δίπολου «Βόλος-Πήλιο» την τελευταία τετραετία έχει παίξει κορυφαίο ρόλο ο απαράμιλλος στολισμός της πρωτεύουσας της Μαγνησίας που αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού πανελλαδικά, μαζί με τις πάμπολλες εκδηλώσεις καθημερινά, και φυσικά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που αναδείχθηκε ποικιλότροπα, σε συνδυασμό με τα πολλά μουσεία, το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, το τρενάκι του Πηλίου, τον τομέα της γαστρονομίας με τα φημισμένα τσιπουράδικα και φυσικά με την έντονη νυχτερινή ζωή, μιας μεγαλούπολης όπως ο Βόλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αυξημένη κίνηση στην περιοχή βασίζεται και στον εγχώριο, αλλά και στον εισερχόμενο από το εξωτερικό τουρισμό. Στη διάρκεια του χειμώνα κυριαρχεί ο εσωτερικός τουρισμός, αλλά από τον Μάιο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι ξένοι φθάνουν το 55% των επισκεπτών.

Η χρονιά που σε λίγο τελειώνει ήταν κατά τι βελτιωμένη με το 2017,και θα ήταν πολύ καλύτερη, αν, όπως σημειώνει ο κ. Ζαφείρης, δεν υπήρχαν ο καταστροφικός Ιούνιος και το πρώτο 10ήμερο του Iουλίου, που ήταν ολέθρια περίοδος λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών.

Το 2019 αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων τουριστική χρονιά για τον Βόλο και το Πήλιο, καθώς στις υπάρχουσες πτήσεις προς τον αερολιμένα του Βόλου στην Νέα Αγχίαλο προστίθενται και νέες.

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του «ανοίγματος» της περιοχής σε νέες αγορές φαίνονται ήδη, καθώς όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαφείρης ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρατήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Μαγνησία (εξαιρουμένων των Σποράδων) υπάρχουν πάνω από 9.000 κλίνες σε ξενοδοχεία, χωρίς να υπολογίζονται τα παράνομα καταλύματα και όσα λειτουργούν υπό την πλατφόρμα της Airbnb, που δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Πάντως για την εορταστική περίοδο οι τιμές των ξενοδοχείων είναι προσιτές για κάθε βαλάντιο και κυμαίνονται σε λογικό πλαίσιο χωρίς αυξήσεις ή επιβαρύνσεις, αρκεί ο κάθε υποψήφιος επισκέπτης της περιοχής να προγραμματίσει έγκαιρα το ταξίδι του σε έναν εκ των κορυφαίων χειμερινών προορισμών της περιοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider