Turkish Airlines: Ρεκόρ κερδών από τις κύριες δραστηριότητες στο 9μηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Turkish Airlines: Ρεκόρ κερδών από τις κύριες δραστηριότητες στο 9μηνο
Κέρδη ύψους 1,149 δισ δολάρια ΗΠΑ από τις κύριες δραστηριότητές της παρουσίασε η Turkish Airlines κατά το πρώτο 9μηνο του 2018, παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.

Κέρδη ύψους 1,149 δισ δολάρια ΗΠΑ από τις κύριες δραστηριότητές της παρουσίασε η Turkish Airlines κατά το πρώτο 9μηνο του 2018, παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.

Η Turkish Airlines, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα τόσο από την κίνηση των επιβατών όσο και των εμπορευμάτων, πετυχαίνοντας συνολικά έσοδα περίπου 4 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του έτους. Κατά συνέπεια τα έσοδα από πωλήσεις για το πρώτο 9μηνο αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας τα 9,9 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 3 φορές το πρώτο 9μηνο του έτους και η περίοδος ολοκληρώθηκε με καθαρό κέρδος αξίας 755 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια περίοδο το EBITDAR (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και ενοικίων), που χρησιμοποιείται ως δείκτης παραγωγής ρευστότητας αυξήθηκε κατά 16% στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με περιθώριο EBITDAR κατά 28%.

«Είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι που ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αυτού του έτους στα οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση και βελτίωση των συνθηκών υποδομής που έχουμε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επιβάτες, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους εταίρους μας εταίρους που συνέβαλλαν σε αυτό το σημαντικό επίτευγμα» σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, κ. Ilker Ayci.

«Παρά τις διάφορες περιφερειακές και τομεακές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η επιμονή που επιδείξαμε ήταν η πηγή της σταθερής μας ανόδου. Σήμερα, με τις σημαντικές επενδύσεις μας, τα εντυπωσιακά μεγέθη ανάπτυξης και τις πολυάριθμες επιτυχίες που καταφέραμε, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη διακεκριμένη μας θέση στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. ‘Ωντας υπερήφανοι για τη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί όλο και περισσότερο μετά τη μετάβαση στο νέο σπίτι μας, το Istanbul Airport» συμπλήρωσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Turkish Airlines, η οποία ενίσχυσε την ταυτότητα της ως κορυφαία παγκόσμια αεροπορική εταιρεία, με το εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων της, πραγματοποιεί πτήσεις προς 49 εσωτερικούς και 255 διεθνείς προορισμούς, συνολικά 304 προορισμούς σε 122 χώρες, μαζί με τα δρομολόγια για Freetown, Samarkand, Krasnodar και Moroni που ξεκίνησαν φέτος.

Ο στόλος της Turkish Airlines, ένας από τους νεότερους και πιο σύγχρονους παγκοσμίως, χρησιμοποιεί σήμερα συνολικά 329 αεροσκάφη, τα οποία περιλαμβάνουν 217 αεροσκάφη στενής ατράκτου, 92 αεροσκάφη φαρδιάς ατράκτου και 20 εμπορευματικά αεροσκάφη. Στόχος της εταιρείας είναι να απκτήσει σε στόλο 475 αεροσκαφών εως το 2023.

Ανοδική πορεία ακολούθησε και ο συνολικός δείκτης πληρότητας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο οποίος αυξανόμενος κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες, έφτασε το 82%. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η τάση αύξησης του συνολικού αριθμού των επιβατών, της χωρητικότητας (διαθέσιμες θέσεις ανα χιλιόμετρο) και της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) ήταν 12%, 6% και 10,3% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η Turkish Airlines μετέφερε περίπου 58 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με στοιχεία του International Air Transport Association (IATA) για το πρώτο 9μηνο, ο παγκόσμιος κλάδος της αεροπορίας σημείωσε αύξηση χωρητικότητας κατά 6% και αύξηση της ζήτησης κατά 7%.

Αύξηση του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά αερομεταφορών εμπορευματικού φορτίου κακτέγραψε και η Turkish Cargo, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εμπορευματική αερομεταφορά στον κόσμο. Ολοκληρώνοντας την εννιάμηνη περίοδο του 2018 με μεγάλη επιτυχία, η Turkish Cargo μετέφερε περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους εμπορευματικού φορτίου, με αύξηση 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα έσοδα από τα εμπορευματικά φορτία αυξήθηκαν κατά 29%, φτάνοντας το 1.2 δισεκατομμύριο δολάρια.

Πρόσθετη ώθηση τόσο στην Τurkish Cargo όσο και στην turkish Airlines αναμένεται να δώσει και το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το οποίο εγκαινιάστηκε την ημέρα της Επετείου για τα 95 χρόνια της Ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Οπως αναφέρει ο αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του με αυτή την σημαντική επένδυση, η Turkish Airlines θα συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης τους για να γίνει η ηγέτης στον παγκόσμιο τομέα των αερομεταφορών, μεγιστοποιώντας την εμπειρία των επιβατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider