Τρία νέα ξενοδοχεία της Marriott έρχονται στην Ελλάδα το 2019

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρία νέα ξενοδοχεία της Marriott έρχονται στην Ελλάδα το 2019
Mετά την δυναμική επιστροφή του ομίλου στην Αθήνα με το Athens Marriott Hotel, o όμιλος σκέφτεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενη την εκρηκτική άνοδο του τουρισμού.

Στα μέσα της επόμενης χρονιάς αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους τα νέα ξενοδοχεία Autograph και Moxy του ομίλου Marriott σε Αθήνα, Πάτρα και Μύκονο. Την διαχείριση των δύο πρώτων θα αναλάβει κατόπιν συμφωνίας η κοινοπραξία Shaner Italia S.R.L./CS Hospitality ενώ το νέο Autograph της Μυκόνου θα διαχειρίζεται η εταιρεία SWOT.

Όπως όλα δείχνουν, μετά την δυναμική επιστροφή του ομίλου στην Αθήνα με το πλέον εμβληματικό brand Athens Marriott Hotel, κατόπιν της συμφωνίας με τον όμιλο Χανδρή του Μetropolitan Athens Hotel, η Marriott σκέφτεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας εκμεταλλευόμενη την εκρηκτική άνοδο του τουρισμού.

Στην περίπτωση της Αθήνας, το νέο ξενοδοχείο Academia, το πρώτο της αλυσίδας Autograph στην ελληνική πρωτεύσουσα, θα ανοίξει στα μέσα του 2019 σε ακίνητο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου επί των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, το οποίο έχει μισθώσει εδώ κι ένα χρόνο η λιβανέζικων συμφερόντων Yasbek Hotel Establishment. Το κτήριο έχει νοικιαστεί για περίοδο 30 ετών με δυνατότητα παράτασης για 10 ακόμη χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 100 χιλ. ευρώ αναπροσορμοζόμενο. Η επένδυση για την αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτηρίου σε πολυτελή μονάδα αγγίζει τα 7,2 εκατ. ευρώ και το νέο πολυτελές ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 60 δωματίων ενώ θα έχει και roof garden με θέα την Ακρόπολη.

Μια ακόμα μονάδα της αλυσίδας Autograph Collection, με την επωνυμία Aegon, θα ανοίξει τον Μάιο του 2019 στην Μύκονο. Η διαχειρίστρια εταιρεία του νέου AEGON | Autograph Collection θα είναι η SWOT | Hospitality Management Company Tο νέο ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στην περιοχή Καλό Λιβάδι θα διαθέτει 76 πολυτελή δωμάτια. Σημειωτέον ότι η Marriott ξεκίνησε τις δραστηριότητές της Autograph Collection στην Ελλάδα το 2015 μέσω της συνεργασίας της με την Ledra Hotels and Villas SA στα ξενοδοχεία Domes Noruz Chania και Domes of Elounda στην Κρήτη.

Όσο για την Πάτρα, το πρώτο Μoxy της Ελλάδας θα ανοίξει τις πύλες του στο ακίνητο του ομίλου της Εθνικής Πανγαία, εκεί όπου έστεκε εγκαταλελειμμένο μέχρι το 2016 το πρώην ξενοδοχείο «Μορέας». Τα Moxy Hotels -μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επωνυμίες της Marriott - είναι μπουτίκ ξενοδοχεία που απευθύνονται στον ταξιδιώτη της νέας γενιάς.Το φρέσκο και πρωτοποριακό concept συνδυάζει τον σύγχρονο, κομψό σχεδιασμό και τις φιλικές υπηρεσίες με προσιτές τιμές.

Τη διαχείριση και εδώ θα αναλάβει το joint venture που αποτελείται από την Shaner Italia, του ομίλου The Shaner Hotel Group με πάνω απο 50 ξενοδοχεία υπό διαχείριση σε ΗΠΑ, Ιταλία και Μπαχάμες, και την ελληνική CS Hospitality, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το πρώτο τους κοινό εγχείρημα στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της επέκτασής τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Πέρα από την Πάτρα βέβαια, ο όμιλος σκοπεύει να λειτουργήσει κι άλλα νέα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα υπό το συγκεκριμένα brand, με πιθανούς προορισμούς τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Marriott είχε ανακοινώσει ήδη από την περσινή χρονιά πως έως το 2020 θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 190.000 δωμάτια. Ως η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο, θα προχωρήσει την ανάπτυξή της στις μεγάλες ξενοδοχειακές αγορές της Ευρώπης με πρώτους σταθμούς την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί περαιτέρω και στην Ολλανδία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Γεωργία.

Τρία νέα ξενοδοχεία της Marriott έρχονται στην Ελλάδα το 2019
Τρία νέα ξενοδοχεία της Marriott έρχονται στην Ελλάδα το 2019
Τρία νέα ξενοδοχεία της Marriott έρχονται στην Ελλάδα το 2019

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider