Emirates: Πάνω από 50% μειώθηκαν τα κέρδη το α' εξάμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Πάνω από 50% μειώθηκαν τα κέρδη το α' εξάμηνο
Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και η δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες «προσγείωσαν» τα κέρδη της αεροπορικής παρά την αύξηση κατα 10% στα έσοδα.

Χαμηλές πτήσεις πραγματοποιούν το α' εξάμηνου του οικονομικού έτους 2018-2019 τα κέρδη της Emirates παρά μάλιστα την αύξηση κατά 10% των εσόδων της εταιρείας. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο όμιλος της η κερδοφορία μειώθηκε κατά 53% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο εξαιτίας της σημαντικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου, των δυσμενών συναλλαγματικών διακυμάνσεων σε κάποιες αγορές καθώς και άλλων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η αεροπορική και ευρύτερα η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Ειδικότερα με βάση τα αποτελέσματα της εταιρείας, τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 14.8 δισ. δολάρια για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2018-19, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με τα 13.5 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά. Από την άλλη η κερδοφορία μειώθηκε κατά 53% σε σχέση με την αντίστοιχη περιόδο του προηγούμενου έτους, με τον όμιλο να αναφέρει καθαρά κέρδη ύψους 296 εκατ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2018-2019.

Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ανερχόταν στα 5.9 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 6.9 δισ. δολάρια της 31η Μαρτίου 2018.

«Η Emirates και η dnata μεγάλωσαν σταθερά το πρώτο εξάμηνο του 2018-2019. Η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας υψηλής ποιότητας παρέμεινε υγιής, έχοντας προσελκύσει παλιούς και νέους πελάτες στις δραστηριοτήτες μας, κάτι το οποίο φαίνεται στα αποτελέσματα των εσόδων μας. Παρ’ όλα αυτά, το υψηλό κόστος και οι υποτιμήσεις νομισμάτων σε αγορές όπως ηΙνδία, η Βραζιλία, η Ανγκόλα και το Ιράν, μείωσαν τα κέρδη μας κατά 4.6 δις HAE» δήλωσε σχετικά ο Σεΐχης Αχμέντ Μπιν Σαϊντ Αλ Μακτούμ( Ahmed bin Saeed Al Maktoum), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates.

«Διαχειριζόμαστε με προορατικό τρόπο τις αμέτρητες προκλήσεις της αεροπορικής και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της άκαμπτης καθοδικής πίεσης στις αποδόσεις μας και τις αβέβαιες οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις στην περιοχή αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ασκούμε στενό έλεγχο στα προβλεπόμενα έξοδα και θα συνεχίσομε να δουλεύουμε για να βελτιώνουμε την απόδοση μας μέσω νέων τεχνολογιών και εταιρικών δραστηριοτήτων».

«Οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά οι βάσεις του Ομίλου της Emirates είναι σταθερές. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι το σπίτι και ο κόμβος μας στο Ντουμπάι συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιωτική ζήτηση, καθώς η αεροπορική εταιρεία σημείωσε 9% περισσότερους πελάτες να απολαμβάνουν το Ντουμπάι ως προορισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018-19 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αναμένουμε αυτή η ζήτηση να παραμείνει υγιής καθώς δημιουργούνται νέα αξιοθέατα και η πόλη ετοιμάζεται για το Dubai Expo 2020.

Καθώς εξελισσόμαστε, παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στη διατήρηση των δραστηριοτήτων μας. Το πετυχαίνουμε αυτό παραμένοντας ευκίνητοι, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που βλέπουμε και επενδύοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών, με ακόμη υψηλότερης ποιότητας προϊόντα.

Όσο για την μείωση τουπροσωπικού, ο Σεΐχης Αχμέντ Μπιν Σαϊντ Αλ Μακτούμ «τους τελευταίους έξι μήνες, η βάση εργαζομένων του Ομίλου συρρικνώθηκε κατά 1% σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2018, με το προσωπικό να μειώνεται από τα 103,363 στα 101,983 άτομα. Αυτό σχετίζεται με την αναλογία συνταξιοδοτήσεων – προσλήψεων, με τις προσλήψεις να πραγματοποιούνται με χαμηλότερους ρυθμούς, καθώς σε πολλά τμήματα της εταιρίας έχουν υιοθετηθεί νέες τεχνολογίες και πιο σύγχρονες διαδικασίες αλλά χρησιμοποιούνται και εξωτερικοί συνεργάτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider