Τα πολυαναμενόμενα 5 νέα smartphone του 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πολυαναμενόμενα 5 νέα smartphone του 2019

Περιθώρια που συρρικνώνονται συνεχώς, διπλές κάμερες με φακούς πολλών megapixel, επεξεργαστές ισχυρότεροι από αυτούς των υπολογιστών είναι μόνο μερικές από τις τάσεις που παρακολουθήσαμε την τρέχουσα χρονιά στην βιομηχανία των smartphones η οποία θα λέγαμε ότι αναδιαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Βέβαια τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν ακόμα περισσότερο την επόμενη χρονιά με τις ενδείξεις να είναι εμφανείς ήδη από φέτος. Μέσα στο 2019 αναμένουμε να δούμε νέα «ριζοσπαστικά» σχέδια από την Samsung, η οποία ήδη έριξε λίγο φως στο αναδιπλούμενο τηλέφωνό της, φυσικά νέα iPhones από την Apple τα οποία ελπίζουμε να έχουν κάτι διαφορετικό να πουν από τα iPhone XS και XR που δεν κατάφεραν να καινοτομήσουν.

Η LG από την άλλη εργάζεται πυρετωδώς για να μας παρουσιάσει την πρώτη συσκευή 5G η οποία αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2019 ενώ και η κινεζική εταιρεία Xiaomi, η οποία ξεκίνησε την bezel less τάση το 2016 με το Mi Mix έχει ετοιμάσει την τρίτη εκδοχή της που είναι εξαρετικά καινοτόμα και αναμένεται να περάσει τα ευρωπαϊκά σύνορα το 2019, αν τα περάσει δηλαδή.

Για να δούμε όμως τα σχέδια των κατασκευαστών για την νέα χρονιά λίγο πιο αναλυτικά.

Στην περίπτωση της Xiaomi τώρα, η οποία ανεβαίνει όλο και περισσότερο στα «μάτια» των ευρωπαίων κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς χάρη στην καλή αντιστοιχία ποιότητας τιμής περιμένουμε να φτάσει εντός ευρωπαϊκών συνόρων το Mi Mix 3 -η τρίτη εκδοχή του τηλεφώνου που καθιέρωσε την χωρίς περιθώρια οθόνη στην αγορά των smartphones.

Το Mi Mix 3 διαθέτει ένα σύστημα εμπρόσθιας κάμερας παρόμοιο με το Find X της Oppo – χωρίς notch με την κάμερα να είναι pop-up δηλαδή σε ξεχωριστό σημείο της συσκευής το οποίος σέρνεται προς τα πάνω για να εμφανιστεί - μια εντυπωσιακή RΑΜ 10 GB ενώ υποστηρίζει και δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G). Ακόμα κι αν το υποστηρίζει βέβαια κανείς δεν γνωρίζει αν ή πού θα είναι διαθέσιμο για να μπορέσετε να συνδεθείτε αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. 

Το Mi Mix 3 το οποίο κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο στην Κίνα δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά.
 

Τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής συνοψίζονται στο ότι LG και Sprint συνεργάζονται για να μας παρουσιάσουν ένα smartphone με δυνατότητα συνδεσιμότητας πέμπτης γενιάς (5G) το οποίο θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η συσκευή ανακοινώθηκε από τον διευθυντή ανάπτυξης των προϊόντων της Sprint, Τζον Τουντχόουπ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το τηλέφωνο θα λειτουργεί σε υποδομή 5G σε εννέα πόλεις της χώρας όπου η Sprint αρχικά θα αναπτύξει την υποδομή για 5G δίκτυα το 2019. 

Πέρα βέβαια από αυτό το χαρακτηριστικό γνωρίζουμε ελάχιστα. Το μόνο που ο επικεφαλής της Sprint άφησε να εννοηθεί είναι πως το κόστος θα κυμανθεί με βάση την αγορά. Αν βέβαια σκεφτεί κανείς πως η αγορά έχει ανεβάσει το κόστος των ναυαρχίδων της σε πάνω από 1.000 ευρώ τότε ίσως οι ισχυρισμοί ακούγονται ανησυχητικοί. 
 

Μπορεί ο κολοσσός του Κουπερτίνο να μας παρουσίασε τρία νέα μοντέλα δύο μήνες πριν, όμως σε μια βιομηχανία που κάνει άλματα αντί για βήματα οι φήμες για το τι θα δούμε τον επόμενο Σεπτέμβριο έχουν ήδη ξεκινήσει.  Οι συσκευές της εταιρείας άλλωστε σχεδιάζονται χρόνια πριν παρουσιαστούν.

Μέχρι στιγμής βέβαια οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Οι κυριότερες – σύμφωνα με αναλυτές της KGI Securities - αναφέρουν ότι οι νέες συσκευές θα συνεχίσουν με την κάμερα δύο φακών, και πιθανώς θα εγκαταλείψουν το 3D Touch σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος τους.

Πολλοί λένε πως η εταιρεία ίσως αλλάξει σχεδιασμό, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του iPhone X. Και πάλι όμως μπορεί να μην καινοτομήσει. 
 

Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Galaxy θα μπορούσε να σημάνει ένα νέο μέλλον για τα smartphones ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει best-seller.

Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy S-Galaxy S10 και S10 Plus - θα είναι οι συσκευές της εταιρείας που θα καταλήξουν στα χέρια των περισσότερων πελατών της το 2019. Παρά την μέχρι τώρα πρακτική της εταιρείας στην σειρά αυτή αναμένουμε να δούμε μέσα στο 2019 τρία κι όχι δύο μοντέλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συσκευές θα έχουν μέγεθος 5,8 ίντσες, 6,1 ίντσες και 6,4 ίντσες ενώ το μικρότερο από τα τρία τηλέφωνα ίσως έχει επίπεδη κι όχι κυρτή οθόνη.

Άλλες εικασίες αναφέρουν ότι τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν τρεις πίσω κάμερες, επεξεργαστή Snapdragon 855 και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων επί της οθόνης, τουλάχιστον στα πιο ακριβά μοντέλα. 
 

Εδώ και χρόνια φημολογείται ότι η Samsung σχεδιάζει να μας συστήσει το πρώτο αναδιπλούμενο έξυπνο τηλέφωνο, το οποίο πολλοί ανέφεραν ως Galaxy X.

Η στιγμή αυτή δεν ήρθε το 2017 αλλά φέτος. Οι  πρώτες ενδείξεις έφτασαν  δια στόματος του επικεφαλής κινητής τηλεφωνίας της Samsung, DJ Koh, ο οποίος δήλωσε στο CNBC ότι η συσκευή θα κάνει μια guest star εμφάνιση πριν από το τέλος του έτους. Κι έτσι κι έγινε. Στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της εταιρείας στις 7 και 8 Νοεμβρίου είδαμε το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung – το οποίο δεν ήταν το πρώτο παγκοσμίως.

Το κινητό με την «Infinity Flex Display» όπως λέγεται η αναδιπλούμενη οθόνη έχει μέγεθος ενός tablet – 7,3 /ιντσες -  και διπλώνει για να μπορεί να χωρέσει σε μια τσέπη. 

Η καινοτόμα συσκευή η «συγκαλυμμένη» παρουσίαση της οποίας έγινε με τα φώτα κλειστά για να προστατευθεί το design της συσκευής από τα «αδιάκριτα» μάτια, μπορεί να τρέχει μέχρι και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία που η εταιρεία αποκαλεί «multi active window» (πολλαπλό ενεργό παράθυρο). Ωστόσο το νέο τηλέφωνο δεν θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων παρά το 2019 και η επίσημη παρουσίασή του ίσως γίνει στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής τηλεφώνων με εύκαμπτες οθόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια συσκευή με εύκαμπτη οθόνη μέσα στην επόμενη χρονιά. Οι Lenovo και Xiaomi έχουν επίσης αρχίσει να μας προϊδεάζουν για τα δικά τους πρωτότυπα, ενώ η LG εργάζεται επίσης με ευλύγιστες οθόνες OLED και τηλεοράσεις που διπλώνονται για να χωρέσουν στο κουτί…

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:11

Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ συνολικά τα επιδόματα για στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας

21:01

Αλεξοπούλου: Εντός του Μάϊου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

20:51

Σκυλακάκης: Χωρίς τον ΟΔΥΘ δεν σώζονται τα νερά της Θεσσαλίας

20:42

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή η Δημόσια Πρόταση για την Epsilon Net

20:34

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

20:25

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Πήχης το 33% του 2019 - H οικονομία πηγαίνει καλά

20:21

Θετική πρεμιέρα για την IPO της Rubrik - Ράλι 20% για την μετοχή της

20:19

H Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

20:14

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία

20:07

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική

20:07

Cenergy Holdings: Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή - Στις 28/5 η ΓΣ

20:02

Αθήνα: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους του κέντρου λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

19:59

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά γνήσια δεκανίκια της ΝΔ

19:58

ΟΠΑΠ: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

19:40

BSH Οικιακές Συσκευές: Αύξηση 1,6% στον κύκλο εργασιών – Διατήρηση 1ης θέσης στην Ελλάδα

19:35

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη - Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις

19:27

Η Cegeka επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα με νέο γραφείο στην Αθήνα

19:20

Επεισόδιο στην Βουλή: «Ο Γραμμένος με έβρισε σκαιότατα» λέει ο βουλευτής Φλώρος

19:09

Epsilon Net: Δημόσια πρόταση από General Atlantic, ΕΤΕ και Ι. Μίχο

18:57

ΥΠΕΘΟ: Διαφάνεια στις παραχωρήσεις αιγιαλών με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες

18:55

Τροχαίο στην Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού ζήτησε ο εισαγγελέας - Αύριο η απόφαση

18:38

Η Ρωσία απελαύνει δύο Λετονούς διπλωμάτες σε αντίποινα

18:26

Μαρία Ευθυμίου: Λίγες οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας

18:21

Το SMERemediumCap επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της Doppler

18:16

Ισπανία: Εισαγγελία ζητεί να απορριφθεί η υπόθεση για διαφθορά σε βάρος της συζύγου του Σάντσεθ

18:07

CVC: Ανεβάζει τον στόχο της IPO στα 2,3 δισ. ευρώ - Κρας τεστ την Παρασκευή

17:58

MIG: Αύξηση 13% του τζίρου το πρώτο τρίμηνο - Στις 240.000 ευρώ τα EBITDA

17:47

Space Hellas: Αύξηση τζίρου 148,1 εκατ. και EBITDA 66,29% το 2023

17:37

Ανατροπή στην υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν – «Δεν είχε δίκαιη δίκη» λέει το Εφετείο της Νέας Υόρκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider