Τέλος στα σενάρια περί «απεριόριστων χαρακτήρων» στο Twitter έβαλε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου Jack Dorsey.

Όπως διαβεβαίωσε, το υπάρχον όριο των 140 χαρακτήρων στα μηνύματα των χρηστών, το οποίο αποτελεί και σήμα-κατατεθέν των «τιτιβισμάτων» δεν πρόκειται να καταργηθεί, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν εδώ και δύο μήνες περίπου ότι είναι θέμα χρόνου τα tweets να γίνουν… σεντόνια φτάνοντας έως και τους 10.000 χαρακτήρες.

Η πιθανότητα κατάργησης του περιορισμού των 140 χαρακτήρων είχε μάλλον διχάσει τους χρήστες, καθώς οι πιο φανατικοί ήθελαν να παραμείνει αυτό το όριο που ισχύει από τη δημιουργία του Twitter.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συνέντευξη στην εκπομπή Today του αμερικανικού καναλιού NBC, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια του Twitter, ο Ντόρσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ξεκαθάρισε ότι «Το όριο «μένει. Αποτελεί ένα καλό περιορισμό για μας, που βοηθά να είμαστε σύντομοι».

Η απάντηση αυτή αναμένεται να καθησυχάσει τον σκληρό πυρήνα των φίλων του Twitter, ίσως όμως απογοητεύσει άλλους που δεν τους αρέσει να εκφράζονται τόσο... λακωνικά.

Οι τακτικοί χρήστες του δικτύου έχουν πλέον ξεπεράσει τα 320 εκατομμύρια, αν και η αύξηση του αριθμού των χρηστών έχει «φρενάρει» τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια το Twitter να δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές της Γουόλ Στριτ να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

Μετά την επιστροφή του στο Twitter πέρυσι τον Οκτώβριο, ο Jack Dorsey έδωσε το ΟΚ στα στελέχη του δικτύου να πειραματισθούν για να το κάνουν πιο ελκυστικό. Φαίνεται όμως πως το «ιερό» όριο των 140 χαρακτήρων δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που θα αλλάξουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ