Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple

Τις περισσότερες από τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό για τα νέα iPhone της Apple επιβεβαίωσε ο Τιμ Κουκ από το αμφιθέατρο Στηβ Τζομπς, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια όπου και ολοκληρώθηκε προ ολίγου η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας.

Τα στελέχη της εταιρείας μας σύστησαν τρία νέα iPhone, το νέο Apple Watch Series 4 που δίνει έμφαση στην υγεία και την ευεξία και το νέο homepod ενώ μας προετοίμασαν για το iOS 12 το οποίο βγαίνει live την Δευτέρα και για το macOS Mojave, το οποίο θα δούμε στις 24 Σεπτέμβρη.

Όσον αφορά τα κινητά η Apple παρουσίασε τον διάδοχο του iPhone X , ονόματι iPhone Xs αλλά και την ενισχυμένη του έκδοση iPhone Xs Max - κι όχι Plus αυτή τη φορά σπάζοντας την συνήθεια που κρατά από το iPhone 6 Plus. Παράλληλα βέβαια μας σύστησε κι ένα τρίτο τηλέφωνο το νέο οικονομικό iPhone Xr.

iPhone Xs και iPhone Xs Max

Στο επόμενο στάδιο περνά και το νέο iPhone όπως ανέφερε ο Τιμ Κουκ πριν μας συστήσει το νέο iPhone Xs και Xs Max το οποίο θα κυκλοφορήσει σε χρώμα χρυσό, ασημένιο και space gray.

Τα νέα μοντέλα της Apple διαθέτουν το πιο ανθεκτικό γυαλί που υπήρξε μέχρι σήμερα, είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι αδιάβροχα (IP68) μέχρι και δύο μέτρα βάθος με αντοχή τριάντα λεπτών.

Το iPhone XS έχει οθόνη 5,8 ιντσών retina ενώ το μεγαλύτερο του iPhone Xs Max έχει οθόνη 6,5 super retina με ανάλυση 2688x1242, 60% μεγαλύτερο δυναμικό εύρος στην οθόνη.

Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης προσώπου βλετιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό τους IPhone X αφού τα νευρωνικά δίκτυα με τα οποία είναι σχεδιασμένο το κάνουν αποτελεσματικότερο και πιο γρήγορο.


Το νέο τηλέφωνο φορά τον πρώτο 7 νανομέτρων επεξεργαστή A12 bionic, διαθέτει 6πύρηνη CPU και 4πύρηνη GPU (που θα είναι 50% πιο γρήγορη από το Α11) και προσφέρει πολύ περισσότερες εμπειρίες που δεν ήταν διαθέσιμες πριν σύμφωνα με τα όσα διευκρινίστηκαν στην παρουσίαση. Οι εφαρμογές ανταποκρίνονται έως και 30% γρηγορότερα από πριν ενώ οι συντομεύσεις του Siri (shortcuts) δίνουν στον χρήστη την δυνατότητα να κάνει περισσότερα πράγματα με λιγότερο κόπο. Το κινητό διαθέτει και επαυξημένη πραγματικότητα.

Το iPhone Xs διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας, αμβλιγώνιο φακό με καινούργιο 12ΜΡ σένσορα, βελτιωμένο True Tone φλας. Η μπροστινή κάμερα είναι 7ΜΡ με καινούργιο σένσορα επίσης και η επεξεργασία εικόνας μειώνει τον θόρυβο, ρυθμίζει τα χρώματα και την φωτεινότητα ενώ βελτιώνει και την εστίαση. Επιπλέον διαθέτει βελτιωμένή HDR λειτουργία με καλύτερη υποστήριξη κίνησης για ανάδειξη των λεπτομερειών ακόμα και στις σκιές. Τραβά μέχρι και 4 φωτογραφίες και επιλέγει αυτόματα τα καλύτερα στοιχεία από την καθεμία για καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα. To κινητό τραβάει 4K βίντεο ενώ έχει και 4 μικρόφωνα για να ηχογραφεί στερεοφωνικό ήχο

Βελτιώσεις υπάρχουν τέλος και στην μπαταρία των νέων IPhones. Το iPhone Xs σας δίνει 30 λεπτά περισσότερη διάρκεια ζωής μπαταρίας από το iPhone X, ενώ η μπαταρία του iPhone Xs Max διαρκεί 1,5 ώρα περισσότερη ώρα από το iPhone X.

Το κινητό θα διαθέτει και λειτουργία Dual Sim - και οι δυο γραμμές είναι ενεργές και standby και όποια λάβει την κλήση θα ενεργοποιείται - ωστόσο η δυνατότητα dual Sim θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα.

Το iPhone Xs βγαίνει στα μοντέλα των 64/256/512GB και η τιμή του ξεκινάει από τα 999$. Το iPhone Xs Max βγαίνει με τις ίδιες χωρητικότητες και η τιμή του ξεκινάει από τα 1099$. Οι προπαραγγελίες ξεκινάνε στις 14 Σεπτέμβρη, η αποστολή στις 21 Σεπτέμβρη. Το δεύτερο κύμα χωρών, όπου μέσα θα είναι και η Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτέμβρη.

Οι τιμές που θα πωλούνται οι νέες συσκευές iPhone στην ελληνική αγορά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Με βάση τις τιμές που ανακοινώθηκαν για ορισμένες από τις ευρωπαϊκές αγορές (σ.σ. στη Γαλλία το iPhone Xs ξεκινά από τα 1.159 ευρώ, ενώ το iPhone Xs Max από τα 1259 ευρώ, ενώ στην Ιταλία οι τιμές είναι στα 1.189 ευρώ και 1.289 ευρώ αντίστοιχα), τότε στην Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουμε ότι οι τιμές θα κινηθούν πιθανότατα σε λίγο υψηλότερα επίπεδα λόγω κυρίως του διαφορετικού συντελεστή ΦΠΑ.

Το νέο οικονομικό iPhone Xr

Το iPhone Xr, ήταν το τρίτο και οικονομικότερο - σε σχέση με τα άλλα δύο - μοντέλο iPhone που παρουσίασε η Apple.

Θα έχει LCD οθόνη από άκρη σε άκρη – bezel less δηλαδή - 6,1 ιντσών (μεγαλύτερη από αυτή του iPhone 8 Plus), με ανάλυση 1792Χ828 ( 1.4 εκατ. pixels , 326 ppi).

Θα iPhone Xr δεν θα έχει home button και θα αφυπνίζεται με ένα απλό χτύπημα. Παράλληλα θα είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό (PI167) και είναι εφοδιασμένο με τον A12 bionic νέο επεξεργαστή της Apple για μηχανική μάθηση πραγματικού χρόνου.

Η κάμερά του υποστηρίζει λειτουργία πορτέτου, την bokeh λειτουργία του iPhone Xs και Xs Max και έλεγχο βάθους. Παράλληλα θα ειναι και αυτό εφοδιασμένο με το βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, Face ID και η βασική του κάμερα θα είναι 12 MP.

Όσο για την μπαταρία του θα διαρκεί 1,5 ώρα περισσότερο από το iPhone 8 Plus.

Το iPhone Xr θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα (λευκό μαύρο μπλε κοραλλί και κίτρινο), θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 7.000 series με ποιότητα αεροναυπηγικής και θα βγει στα μοντέλα των 64/128/256GB.

Όσο για την οικονομική τιμή του ξεκινάει από τα 749$. Με βάση τις τιμές που ανακοινώθηκαν για ορισμένες από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμάται ότι θα κινηθεί μεταξύ 900 και 950 ευρώ όταν θα έρθει στην ελληνική αγορά. Οι προπαραγγελίες για το iPhone Xr ξεκινάνε στις 19 Οκτώβρη ενώ οι αποστολές στις 26 Οκτώβρη.

Apple Watch Series 4

Με έμφαση στην υγεία και δυνατότητα... καρδιογραφήματος κυκλοφόρησε το νέο Apple Watch.

Η Series 4 είναι πιο λεπτή από την προηγούμενη με την οθόνη ωστόσο να είναι κατά 30% μεγαλύτερη.

Σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμό του UI στον οποίο προχώρησε η Apple μάλιστα το νέο wearable της εταιρείας καταφέρνει να σας έμφανίζει περισσότερες πληροφορίες ταυτόχρονα επί της οθόνης.

Με τα νέα customizable watch faces που σχεδίασε η Apple οι χρήστες θα έχουν την δυυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 διαφορετικά widgets.

Τα ηχεία του είναι κατά 50% δυνατότερα, γεγονός που διευκολύνει τις τηλεφωνικές κλήσεις και διαθέτει τον ψηφιακό βοηθό Siri.

Πέρα από συσκευή επικοινωνίας όμως το νέο Apple Watch είναι και ένα εργαλείο fitness δίνοντάς σας την δυνατότητα να παρακολουθείτε την υγεία σα.

Για παράδειγμα μπορεί να σας ενημερώνει αν έχετε ασυνήθιστο καρδιακό παλμό μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι και την κολπική μαρμαρυγή ενώ διαθέτει και έναν νέο αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ)

Η οθόνη του μικρού μοντέλου πλέον είναι στα 40mm και το μεγάλο μοντέλο είναι στα 44mm. Το πίσω μέρος έχει κεραμική επίστρωση. Το νέο τσιπ που τροφοδοτεί τη συσκευή, το S4, είναι δύο φορές πιο γρήγορο σε σχέση με το chip του Series 3.

Επιπλέον το νέο Apple Watch διαθέτει νέο γυροσκόπιο,, το οποίο εντοπίζει ακόμα και... τα πεσίματα στέλνοντας ειδοποίηση βοήθειας εάν παραμείνετε πεσμένη για αρκετό διάστημα

Για την ακρίβεια κρατώντας το δάχτυλό σας στη συσκευή για 30 δευτερόλεπτα κάνετε το ηλεκτροκαρδιογράφημα και στη συνέχεια στέλνεται τα αποτελέσματα απευθείας στον γιατρό σας.

Φυσικά αφού σας κρατά fit, σας μετρά τις θερμίδες,

Κυκλοφορεί σε ασημένιο χρυσό και γκρι και η τιμή του είναι 399 δολάρια με GPS, 499 δολάρια με 4G ενώ το Apple Watch 3 πέφτει στα 299 δολάρια

Τα νέα Apple Watch Series 4 θα είναι διαθέσιμα στις 21 Σεπτεμβρίου στο πρώτο κύμα χωρών, με τις προπαραγγελίες να ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αναβάθμιση Homepod

Τέλος η εταιρεία μας παρουσίασε και την αναβάθμιση του Homepod. Πλέον το homepod υποστηρίζει stereo pairing και AirPlay 2 ενώ μπορεί να αναγνωρίσει τραγούδια από τους στίχους, να πάρει και να λάβει τηλεφωνήματα καθώς ακι να βρει το iPhone σας.

Τόσο αυτή η αναβάθμιση όσο και αυτή της Apple TV - η οποία υποστήρίζει πλέον Dolby Atmos - θα είναι διαθέσιμη την Δευτέρα.

Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple
Τρία νέα iPhones και το Apple Watch 4 παρουσίασε η Apple

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider