Υποβάθμισε την Intralot η Moody's

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποβάθμισε την Intralot η Moody's

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Intralot κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's την Τετάρτη, διατηρώντας την αρνητική προοπτική.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας τεχνολογίας παιγνίων υποβαθμίστηκε στο B2 από B1, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δύο εκδόσεις της ύψους 250 και 500 εκατ. ευρώ με λήξεις το 2021 και το 2025, αντίστοιχα.

Στην απόφαση της η Moody's έλαβε υπόψη τον αντίκτυπο που είχε στην κερδοφορία της εταιρείας η συναλλαγματική της έκθεση, ιδίως στην τουρκική λίρα. Επιπλέον, επιβαρυντική θεωρείται και η παρουσία της σε συγκεκριμένες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία, με την τελευταία να συνεισφέρει κατά 23% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2017.

Στους αυξημένους παράγοντες κινδύνου που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας περιλαμβάνονται, επίσης, οι ρυθμιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών και η προοπτική νέων δυσχερών διακυμάνσεων στην αγορά συναλλάγματος που θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider