Η Microsoft «ανοίγει» το multiplayer gaming

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft «ανοίγει» το multiplayer gaming

Το ενδιαφέρον των gamers κατάφερε να κερδίσει η Microsoft μετά την ανακοίνωσή της πως οι παίκτες του Xbox θα είναι σύντομα σε θέση να παίζουν online με παίκτες που χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες όπως PC ακόμα και στο ανταγωνιστικό Playstation.

Καταρρίπτοντας τους μέχρι χθες κανόνες, που ήθελαν τους online gamers να μπορούν να παίζουν μεταξύ τους μόνο μέσω ίδιων συστημάτων, ο Chris Charla, διευθυντής του ID@Xbox, ανακοίνωσε πως πέρα από την υποστήριξη cross platform παιχνιδιού μεταξύ του Xbox One και παιχνιδιών για Windows 10 που χρησιμοποιούν Xbox Live, οι developers θα έχουν την δυνατότητα να υποστηρίζουν και cross-network παιχνίδια.

«Αυτό σημαίνει ότι παίκτες σε Xbox One και Windows 10 που χρησιμοποιούν Xbox Live θα είναι σε θέση να παίζουν με άλλους παίκτες σε διαφορετικά online multiplayer δίκτυα- περιλαμβανομένων δικτύων άλλων κονσολών και δικτύων PC» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση για το αν τα παιχνίδια θα υποστηρίξουν το χαρακτηριστικό αυτό εναπόκειται στους game developers. «Οι παίκτες του Xbox Live πάντα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν να παίζουν με άλλους παίκτες του Xbox Live.

Ένα μάλιστα από τα πρώτα παιχνίδια που θα εκμεταλλευτούν αυτή τη νέα δυνατότητα επιτρέποντας το cross-network παιχνίδι μεταξύ του Xbox One και παικτών σε PC με ανοικτή πρόσκληση σε άλλα δίκτυα για να συμμετέχουν και αυτά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα είναι το Rocket League της Psyonix».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι χθες Nintendo, Sony και Microsoft είχαν η καθεμία το δικό της online δίκτυο multiplayer παιχνιδιών. Το άνοιγμα της Microsoft στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στον όλο και πιο γρήγορα εξελισσόμενο χώρο του online gaming.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider