Στην χρυσή εποχή της άνθισής της επιστρέφει η Facebook με την τιμή της μετοχής του κολοσσού της κοινωνικής δικτυωσης να ξεπερνά τα 200 δολάρια για πρώτη φορά μετά από καιρό κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης. Όπως φάνηκε οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι Instagram και Messenger, δύο από τις κοινωνικές εφαρμογές της εταιρείας θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα έσοδα τους από τις διαφημίσεις, καταλαγιάζοντας τις ανησυχίες των χρηστών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων μετά και το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Messenger έχει γίνει πιο δραστήριο στις διαφημίσεις τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη, όπως σημειώνει ο αναλυτής της RBC, Μαρκ Μαχάνεϊ. Από την άλλη το Instagram κατάφερε να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες, όπως ανακοίνωσε, σήμερα η εταιρεία ενώ έρχεται σε ευθύ συναγωνισμό με το Youtube ενεργοποιώντας τα βίντεο πολύ μεγαλύτερης διάρκειας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν οι μετοχές του να αυξήθηκαν κατά 2,9%, φτάνοντας το ποσό ρεκόρ των 203,28 δολαρίων στις 1:57 μ.μ. στα ταμπλό της Νέας Υόρκης.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Facebook σημειώνοντας άνοδο 33% μετά το ιστορικό χαμηλό της 27ης Μαρτίου λίγο αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. 

Το ράλι της Τετάρτης έφτασε την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντάς την στην πέμπτη θέση του S&P 500 μετά την Apple Inc., την Amazon.com Inc., την Alphabet Inc. και την Microsoft Corp.

Ωστόσο η μετοχή της Facebook δεν ήταν η μόνη από τις τεχνολογικές εταιρείες που εκτινάχθηκε, καθώς ο δείκτης Nasdaq Composite Index σημείωσε νέο ανοδικό ρεκόρ της τάξης του 1%.

Η Netflix σημείωσε άνοδο 2,9% και η PayPal Holdings Inc. 2% σε αντίθεση με την Twitter που κατέγραψε πτώση της τάξης του 3,3%.

Τα απρόσμενα κέρδη του κοινωνικού δικτύου ώθησαν στα ύψη και την προσωπική περιουσία του ιδρυτή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πλησιάζοντας κατά πολύ την περιουσία του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ. Πλέον η περιουσία του 34χρονου εκτιμάται στα 81,3 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια λιγότερο από τον πρόεδρο της Berkshire Hathaway Inc.