Το «Fortnite» ήταν ένα από τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια όλων των εποχών πριν ακόμη κάνει την εμφάνισή του στο iPhone. Τρεις μήνες μετά από την πρεμιέρα του στο App Store της Apple, έχει ήδη καταγράψει εισπράξεις 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Sensor Tower. Καθόλου άσχημα για ένα παιχνίδι που διατίθεται δωρεάν...

Ενώ ο καθένας μπορεί να κατεβάσει δωρεάν το παιχνίδι και να βρεθεί μαζί με άλλους 99 παίκτες συνδεδεμένους διαδικτυακά σε ένα νησί για πόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως, θα πρέπει να πληρώσει αν θέλει να ντύσει και να εξοπλίσει τον χαρακτήρα του όπως επιθυμεί, ή αν θέλει να αγοράσει τα λεγόμενα Battle Pass, που του δίνουν πρόσβαση σε αποκλειστικές αποστολές και αμοιβές.

Προφανώς εκείνοι που πληρώνουν είναι πολλοί, καθώς το παιχνίδι της Epic Games χρειάστηκε μόλις 90 ημέρες για να φτάσει τα 100 εκατ. δολάρια. Μόνο ένα video game έχει καταφέρει να πιάσει το ποσό αυτό σε λιγότερες ημέρες (πάντα σε πλατφόρμα iOS): το παιχνίδι στρατηγικής «Clash Royale», που χρειάστηκε μόλις 51 ημέρες.

Ο παραπάνω πίνακας αφορά τα action multiplayer παιχνίδια. Αν ανοίξουμε το πεδίο σε όλων των ειδών τα παιχνίδια, το «Fortnite» είχε το τρίτο πιο επιτυχημένο λανσάρισμα όλων των εποχών, πίσω από το «Clash Royale» και το «Pokemon Go». Τα έσοδα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο όταν κυκλοφορήσει και για κινητά Android μέσα στο καλοκαίρι.