Πρόστιμο μισό δισ. θα πληρώσει η Samsung στην Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο μισό δισ. θα πληρώσει η Samsung στην Apple

Πάνω από μισό δισ. δολάρια θα αναγκαστεί να καταβάλλει η Samsung στην Apple μετά το πρόστιμο των 540 εκατ. δολαρίων που κατακύρωσε στην εταιρεία το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια για υπόθεση που αφορά σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η Samsung κρίθηκε ένοχη για αντιγραφή μοναδικών χαρακτηριστικών που σχετίζονται με το σχεδιασμό του iPhone.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση αυτή σε μια διαμάχη που κρατά 7 χρόνια, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση της εταιρείας η οποία είχε αναγκαστεί και στο παρελθόν να καταβάλει πρόστιμο ύψους 548 εκατομμύρια δολάρια για αντίστοιχη περίπτωση

Το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης αφορά την παραβίαση σε τρεις πατέντες σχεδιασμού όσον αφορά το iPhone της οποίες προσπάθησε να αντιγράφει η Samsung. Ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά σε άλλα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που είχε κατοχυρώσει η apple για το iOs και εντέλει υιοθετήθηκαν και στο Android της εταιρείας το 2010 και το 2011.

Όπως αναφέρει το bloomberg, η Samsung κερδίζει 38,9 εκατομμύρια δολάρια κάθε ημέρα, ή 1,6 εκατομμύρια δολάρια την ώρα, μόνο από τις πωλήσεις των κινητών συσκευών της με βάση τα πιο πρόσφατα τριμηνιαία κέρδη της, με ένα τμήμα αυτών των εσόδων να προέρχεται από τις πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider