H Oracle επενδύει σε διεθνές κέντρο ανάπτυξης στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Oracle επενδύει σε διεθνές κέντρο ανάπτυξης στην Ελλάδα

Η Oracle ενισχύει σημαντικά τον περιφερειακό ρόλο της θυγατρικής της στην Ελλάδα, προσθέτοντας ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού για τεχνολογίες cloud. Το κέντρο παρέχει νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε μηχανικούς λογισμικού της χώρας, οι δεξιότητες των οποίων αξιοποιούνται, για να εξασφαλισθεί ότι το Oracle Cloud θα διατηρήσει τον πρωτοπόρο και καινοτόμο χαρακτήρα του.

Αυτό ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της ο οποίας ο Αλφόνσο ντι Ιάνι, αντιπρόεδρος και επικεφαλής για την περιοχή της Κεντροανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής (ECEMEA) της Oracle, δήλωσε ότι το κέντρο ενισχύει την αγορά εργασίας του τεχνολογικού κλάδου στην Ελλάδα. «Έχουμε αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά προσλήψεων τους τελευταίους εννέα μήνες, καθώς έχουμε ήδη τους πρώτους 13 νέους μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται για το κέντρο. Ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται, όσο το κέντρο μεγαλώνει και ενισχύεται» ανέφερε χαρακτηριστικά. «H λειτουργία του νέου κέντρου ανάπτυξης στην Αθήνα φέρνει καλά νέα τόσο για τους πελάτες και τους εργαζόμενους της Oracle όσο και για την Ελλάδα. Το κέντρο παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία του πληρέστερου, σήμερα, διαθέσιμου Cloud χαρτοφυλακίου» υπογράμμισε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Oracle.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader της Oracle Ελλάς, πρόσθεσε ότι η Oracle Ελλάς έχει εξελιχθεί εδώ και αρκετά χρόνια σε μια σημαντική θυγατρική της Oracle, καθώς καλύπτει με μεγάλο αριθμό εργαζομένων της όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και τις αγορές και τους πελάτες της περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι' αυτή τη σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη Cloud λογισμικού στην Ελλάδα και τη λειτουργία του σημαντικού και στην αιχμή της cloud τεχνογνωσίας κέντρου στην περιοχή, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη τόσο των πελατών και εργαζομένων της Oracle όσο και της χώρας μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μονοκρούσος σημείωσε, επίσης ότι, λόγω της ήδη επιτυχημένης πορείας του cloud development hub, η Oracle αναζητά 10 επιπλέον μηχανικούς cloud για το άμεσο μέλλον, ενώ, όπως ειπώθηκε, πέραν του ζωτικού τους ρόλου στο κέντρο της Αθήνας, οι μηχανικοί έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με συναδέλφους τους στα άλλα διεθνή cloud κέντρα της Oracle στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider