«Σπάει ταμεία» το νέο ρομποτάκι του Star Wars

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σπάει ταμεία» το νέο ρομποτάκι του Star Wars

Ένα χρόνο πριν, σχεδόν κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ο BB-8, αυτή η πορτοκαλί μπάλα ποδοσφαίρου-ρομπότ που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο Star Wars: The Force Awakens. Σίγουρα ακόμη λιγότεροι γνώριζαν ποια είναι η Sphero, μια μικρή startup εταιρεία που κατασκευάζει παιχνίδια ρομπότ και είδε την ζωή της να αλλάζει όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον CEO της Walt Disney, Bob Iger.

Μέχρι τότε η εταιρεία κατασκεύαζε και πουλούσε – με μέτρια επιτυχία- μια μικρή σφαίρα ρομπότ η οποία έπαιρνε εντολές μέσω εφαρμογής από κάποιο smartphone. O Iger γνωρίζοντας ότι ο BB-8 θα έκλεβε την παράσταση στη νέα ταινία του Star Wars προσέγγισε την εταιρεία και τους ζήτησε να φτιάξουν το παιχνίδι τους «κατ’ εικόνα» και «καθ’ ομοίωσιν» του νέου σταρ της ταινίας.

Και έτσι έγινε: Το μικρό ρομποτάκι έγινε πραγματικότητα και άρχισε από την πρώτη στιγμή να ξεπουλάει σαν τρελό παρά την «τσιμπημένη» τιμή των 150 δολαρίων.

O Sphero, ο απλός μεγάλος αδελφός του BB-8 πούλαγε περίπου 14 κομμάτια την ώρα, o BB-8 πουλάει 2000 κομμάτια την ώρα. Τα πρώτα 2.200 κομμάτια που έβαλε προς πώληση στην ιστοσελίδα της η εταιρείας πουλήθηκαν μέσα σε μια ημέρα, ενώ τον πρώτο μήνα τα έσοδα από πωλήσεις της Sphero ξεπέρασαν τα έσοδα όλης της προηγούμενης χρονιάς.

Η ζωή έχει αλλάξει ριζικά στην μικρή εταιρεία. Οι υπάλληλοι της διπλασιάστηκαν από 50 σε 100, ενώ προχώρησε σε νέο κύκλο χρηματοδότησης συγκεντρώνοντας 45 εκατ. δολάρια με την συμμετοχή της Walt Disney.

Το μικρό ρομποτάκι είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή τηλεκατευθυνόμενη μπάλα. Μπορεί να κυκλοφορεί μόνο του, χαρτογραφώντας τον χώρο και δίνοντας μηνύματα. Επίσης αντιδρά σε συγκεκριμένες φράσεις από την ταινία που θέτουν σε λειτουργία τα συστήματα συναγερμού.

Όπως είναι φυσικό το παιχνίδι έχει κερδίσει το διαδίκτυο καθώς το youtube έχει πλημμυρίσει από videos με το μικρό ρομποτάκι:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider