Αύξηση 71% στις προβολές βίντεο μέσω smartphone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 71% στις προβολές βίντεο μέσω smartphone

Κατά 71% έχει αυξηθεί η παρακολούθηση βίντεο μέσω smartphone την τελευταία τριετία, αποκαλύπτει η ετήσια έρευνα «Consumer Lab TV & Media Report» της Ericsson.

Συνολικά οι χρήστες ξοδεύουν πλέον περισσότερες από έξι ώρες την εβδομάδα για να παρακολουθήσουν on-demand τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα και ταινίες streaming.

Στους εφήβους τα 2/3 του συνολικού χρόνου παρακολούθησης βίντεο γίνεται πλέον μέσω φορητών συσκευών, ενώ σχεδόν ένας στους δέκα παρακολουθούν YouTube για πάνω από τρεις ώρες την ημέρα.

Ειδικότερα στην ελληνική αγορά, το περιεχόμενο on-demand και –συγκεκριμένα- μέσω streaming, καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χρόνο στις συνήθειες παρακολούθησης των καταναλωτών, με μέσο όρο παρακολούθησης 5,8 ώρες ανά εβδομάδα, κοντά δηλαδή στον γενικό μέσο όρο.

Επιπλέον, το 89% των χρηστών S-VOD στην Ελλάδα παρακολουθούν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα όλα τα επεισόδια μιας σειράς, ενώ το 57% παρακολουθεί σε καθημερινή βάση.

Μια γενική βασική διαπίστωση της μελέτης είναι πως οι υπηρεσίες Video-on-Demand (VOD) ικανοποιούν πλέον τις ανάγκες των καταναλωτών, ωθώντας τους να αλλάξουν τις συνήθειες παρακολούθησής τους. Ειδικά, η χρήση του streaming έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2011.

Το 79% των εφήβων στην Ελλάδα παρακολουθεί τηλεόραση ή/και βίντεο, πριν κοιμηθούν, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ το 35%, ενώ μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έξι φορές περισσότερα GB έως το 2021

Τα επόμενα 6 χρόνια αναμένεται να εξαπλασιαστεί ο όγκος μεταφοράς δεδομένων για κάθε smartphone στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, το οποίο σημαίνει απίστευτες προοπτικές ανάπτυξης στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και streaming.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κίνηση δεδομένων στη Βόρεια Αμερική ανά smartphone θα αυξηθεί από 3,8 GB το μήνα σήμερα σε 22 GB το μήνα έως το 2021, ενώ στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση αναμένεται να είναι από τα 2 GB το μήνα σήμερα σε 18 GB το μήνα έως το 2021.

Με 20 νέες συνδρομές κινητών επικοινωνιών να ενεργοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο, η παγκόσμια αύξηση των συνδρομών κινητών επικοινωνιών αποτελεί ακόμα μια σαφή ένδειξη της αύξησης της μεταφοράς δεδομένων.

Αυτήν τη στιγμή, ο αριθμός των συνδρομών κινητών επικοινωνιών ισούται με τον αριθμό ανθρώπων στον πλανήτη. Το 2016, αναμένεται να φτάσουμε τις 4 δισ. συνδρομές μόνο στις έξυπνες συσκευές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider