Την πολιτική του πραγματικού ονόματος αλλάζει το Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την πολιτική του πραγματικού ονόματος αλλάζει το Facebook

Σε αλλαγές στην πολιτική χρήσης του πραγματικού ονόματος φαίνεται να προχωρά το Facebook, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας.

«Στο Facebook επιθυμούμε οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τα ονόματα με τα οποία είναι γνωστοί στον κύκλο τους και στους συγγενείς τους. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ονόματα με τα οποία είναι γνωστοί, οι λέξεις και πράξεις τους έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα αφού είναι υπόλογοι για αυτά που λένε. Επίσης, δυσχεραίνει όλους εκείνους που θέλουν απλά να αμαυρώσουν ανώνυμα την υπόληψη κάποιου καθώς και εκείνους που στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν το κοινωνικό δίκτυο για να εκφοβίσουν κάποιους ή να επιδοθούν σε εγκληματικές δραστηριότητες».

Αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει όπως διευκρινίζει η εταιρεία παρόλα αυτά βέβαια μετά από αιτήσεις των χρηστών, «αναγνωρίζουμε πως είναι επίσης σημαντικό αυτή η πολιτική να λειτουργεί για όλους, ειδικά για κοινότητες που είναι περιθωριοποιημένες ή αντιμετωπίζουν διακρίσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον συγκεκριμένο τομέα».

Σε αυτό το πλαίσιο το Facebook αρχίζει να τεστάρει νέα εργαλεία για να επιτύχει δύο συγκεκριμένους στόχους: «Πρώτον, θέλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των χρηστών από τους οποίους ζητείται να επιβεβαιώσουν το όνομά τους στο Facebook όταν ήδη χρησιμοποιούν το όνομα με το οποίο είναι γνωστοί.

Επιπλέον, θέλουμε να διευκολύνουμε τους χρήστες να επιβεβαιώσουν το όνομά τους, εάν είναι απαραίτητο. Αυτά τα εργαλεία έχουν φτιαχτεί βάσει πολλών συζητήσεων με community leaders και οργανισμούς/ οργανώσεις ασφαλείας ανά τον κόσμο».

Επίσης, όπως αναφέρεται, εισάγεται μια νέα διαδικασία για την αναφορά ονομάτων όπου πλέον ζητείται από τους χρήστες να διευκρινίζουν/ παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον λόγο για τον οποίο κάνουν report σε ένα όνομα.

«Στο παρελθόν, οι χρήστες μπορούσαν απλά να αναφέρουν ένα ψευδώνυμο, αλλά τώρα θα απαιτείται να κάνουν συγκεκριμένα νέα βήματα, που μας παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την αναφορά», με σκοπό οι ομάδες που αναλαμβάνουν την εξέταση να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους για τους οποίους γίνεται το report.

Επίσης θα δίνεται η ευκαιρία σε άτομα που θέλουν να υπογράφουν με ψευδώνυμο να εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το κάνουν -κάτι που θα βοηθήσει τους υπεύθυνους του Facebook να έχουν μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πολιτική χρήσης πραγματικού ονόματος, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πέρυσι, όταν αρκετά άτομα από την τρανς κοινότητα που χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους στο FB το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο, αλλά και μέλη ινδιάνικων φυλών της Αμερικής είδαν τους λογαριασμούς τους να παγώνουν και να διαγράφονται από το κοινωνικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider