OTE: Επενδύσεις 1,3 δισ. στα δίκτυα νέας γενιάς το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
OTE: Επενδύσεις 1,3 δισ. στα δίκτυα νέας γενιάς το 2016

Σημαντική ανάπτυξη σημείωσαν τα δίκτυα νέας γενιάς του Ομίλου ΟΤΕ τη χρονιά που πέρασε, χάρη στο επενδυτικό πλάνο ύψους 1,3 δισ. ευρώ που υλοποιεί, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πελάτες να απολαμβάνουν νέες υψηλές ταχύτητες internet σταθερής και κινητής και ποιοτικότερες υπηρεσίες, όπως υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Όμιλος.

Στην κινητή τηλεφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G αυξήθηκε στο τέλος του 2016 σε 93%, παραμένοντας Νο1 με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό. O Όμιλος ΟΤΕ αύξησε σημαντικά μέσα στη χρονιά που πέρασε και την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced (LTE-A), η οποία ξεπέρασε πλέον το 82%, προσφέροντας μοναδική εμπειρία mobile internet. Επιπλέον, αξιοποιώντας την απόκτηση νέου φάσματος, ο Όμιλος έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στον κόσμο, ταχύτητες έως και 500 Mbps. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου ΟΤΕ έλαβε και το 2016 πιστοποίηση «Best in Test» από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων P3 Communications, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών φωνής και mobile internet που απολαμβάνουν οι συνδρομητές COSMOTE.

Στη σταθερή, ο Όμιλος ΟΤΕ συνέχισε την αντικατάσταση του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές, με την πληθυσμιακή κάλυψη να αυξάνεται σε 46%. Πλέον, πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες έως και 50 Mbps.

Επιπλέον, με τη νέα υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster, που έγινε διαθέσιμη τη χρονιά που πέρασε και συνδυάζει την ταχύτητα της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης, με την ταχύτητα των δικτύων 3G & 4G, μέσω της τεχνολογίας Hybrid Access, ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει γρηγορότερο σταθερό Internet με τελικές ταχύτητες έως και 100Mbps.

Τέλος, όπως αναφέρει η εταιρεία, για να μπορεί να είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις, ο Όμιλος ΟΤΕ συμμετέχει σε μία σειρά καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων και αξιολογεί τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος στα εργαστήριά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider