Αυξάνει την χρηματοδότηση της Forthnet η United Group

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει την χρηματοδότηση της Forthnet η United Group
Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της United Group προς τη Forthnet μέσω ομολογιακών δανείων.

Με περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί εν τέλει η United Group τη Forthnet μέσω ομολογιακών δανείων διετούς διάρκειας, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται, η NewCo United Group Hellas, μέλος της United Group και βασικός μέτοχος προχώρησε σε σύμβαση δεύτερης τροποποίησης με την Forthnet για την αύξηση της συνολικής ονομαστικής αξίας του ομολογιακού δανείου της πρώτης στη δεύτερη κατά 20 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι η United Group είχε προχωρήσει και τον Ιανουάριο σε αύξηση της συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) του ομολογιακού δανείου που θα χορηγήσει στη Forthnet κατά 16 εκατ. ευρώ. Πλέον η συνολική αξία του ομολογιακού δανείου φθάνει τα 63 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν την έκδοση ενός ακόμη διετούς ομολογιακού δανείου προς τη θυγατρική Forthnet Media (Nova) ύψους 40 εκατ. ευρώ με διετή διάρκεια. Τα δύο ομολογιακά δάνεια έχουν σταθερό επιτόκιο 4%.

Των συμφωνιών προηγήθηκε έλεγχος από τη Deloitte, σύμφωνα με τον οποίο οι συναλλαγές είναι δίκαιες και εύλογες για τη Forthnet και τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας της εταιρείας. «Με βάση τη σχετική πληροφόρηση που λάβαμε από την διοίκηση της Εταιρείας (σ.σ. Forthnet), αντιλαμβανόμαστε ότι η παροχή επιπλέον πίστωσης από τη Συνδεδεμένη Εταιρεία (σ.σ NewCo) κρίνεται ως απαραίτητη και επιβεβλημένη για την Εταιρεία και θα βοηθήσει ουσιαστικά την ρευστότητά της, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών της οικονομίας και της χρηματοοικονομικής της θέσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα ολοκληρώθηκε και η δημόσια πρόταση που είχε υποβληθεί στις 10 Δεκεμβρίου του 2020, μετά την οποία το ποσοστό της NewCO United Group Hellas στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet διαμορφώνεται σε 96,83%.

Με την πρόσθετη ρευστότητα και τον κ. Παναγιώτη Γεωργιόπουλο στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, η εταιρεία αναμένεται να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα του τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Πρωτεύων στόχος, όπως διευκρίνιζε στο τελευταίο πληροφοριακό δελτίο είναι η οικονομική και επιχειρηματική αναδιάρθρωση της, ώστε να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε πρωτοβουλίες βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Αυτό θα επιτευχθεί τόσο μέσω προώθησης νέων προϊόντων, όσο και μέσω επένδυσης στο δίκτυο διανομής. Παράλληλα βέβαια θα αξιοποιηθούν και οι τεχνολογίες τελευταίας γενιάς που διαθέτει η United στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακος και πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνδυαστικές υπηρεσίες, που ήδη προσφέρει η Forthnet θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό άξονα ανάπτυξής της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, ωστόσο θα δοθεί έμφαση στον εμπλουτισμό των on demand υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης αξιοποιώντας και τους αποκωδικοποιητές νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας αλλά και στην παροχή υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

Αυτό που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής είναι τι απόφαση θα πάρει η νέα διοίκηση σχετικά με την είσοδο της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία, ως εικονικός πάροχος μέσω ενοικίασης και εκμετάλλευσης του δικτύου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone. Οι πιλοτικές δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και το λανσάρισμα της υπηρεσίας ήταν να πραγματοποιηθεί τον Φθινόπωρο. Οι σημαντικές καθυστερήσεις σύμφωνα με πηγές μαρτυρούν ότι το εν λόγω σχέδιο έχει ακυρωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider