Ισχυρή άνοδος στις πωλήσεις της νέας σειράς Samsung Galaxy S21

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος στις πωλήσεις της νέας σειράς Samsung Galaxy S21

Εξαιρετικό ξεκίνημα, παρά τις πανδημικές περιστάσεις, έκανε η νέα σειρά έξυπνων κινητών τηλεφώνων της Samsung, Galaxy S21, αφού μέσα σε περίπου ένα μήνα από το λανσάρισμά της στη χώρα μας σχεδόν 6.000 καταναλωτές σε Ελλάδα και Κύπρο προχώρησαν στην απόκτηση ενός εκ των smartphones της σειράς.

Σύμφωνα με τα στελέχη τoυ γραφείου της Αθήνας της νοτιοκορεατικής εταιρείας, ο αριθμός αυτός συνιστά μια αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με το λανσάρισμα της αμέσως προηγούμενης σειράς Galaxy S20 πριν από ένα χρόνο.

Ο ίδιος ανοδικός ρυθμός παρατηρήθηκε και στις προπαραγγελίες των Galaxy S21 σε σύγκριση με τις προπαραγγελίες τόσο της σειράς Galaxy S20 όσο και της σειράς Galaxy S10, όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πωλήσεις δεν επηρεάστηκαν από την δυσχερή συνθήκη της πανδημίας.

Οι μέχρι στιγμής ισχυρές επιδόσεις της χώρας μας μάλιστα, την κατατάσσουν στην τρίτη καλύτερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, όσον αφορά στο ενδιαφέρον των καταναλωτών για την σειρά Galaxy S21.

Όσο για τον μέχρι τώρα νικητή των τεσσάρων μοντέλων της σειράς, αποδεικνύεται το κορυφαίο κι ακριβότερο Galaxy S21 Ultra, το οποίο συγκέντρωσε το 61% του συνόλου των προπαραγγελιών.

Περισσότεροι Έλληνες προτιμούν πια τα super premium μοντέλα

Η προτίμηση των καταναλωτών για τα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S21 συμβαδίζει εν μέρει με την τάση μέρους των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων καταναλωτών, να προτιμούν τις super premium συσκευές, κάτι που παρατηρήθηκε ήδη από πέρυσι. Συγκεκριμένα το 2020 η κατηγορία των συσκευών άνω των 1.000 ευρώ κέρδισε 3 επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες στο μερίδιο αγοράς, αντιπροσωπεύοντας έως και το 22% της αξίας των πωλήσεων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς μάλιστα, αυτό θα συνεχιστεί και την τρέχουσα χρονιά.

Να θυμίσουμε ότι αρχής γενομένης από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, η σχετικά στάσιμη κατηγορία των smartphones αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση από την ενεργοποίηση του 5G. Ήδη άλλωστε από τον Δεκέμβριος του 2020 ήταν εμφανής η προτίμηση των καταναλωτών για 5G κινητά, με 1 στις 3 συσκευές που πουλήθηκαν (30%) στην ελληνική αγορά να είναι 5G. Αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω όσο προστίθενται στην γκάμα των 5G συσκευών πιο οικονομικά μοντέλα, όπως το Galaxy Α32 5G, που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Samsung, συσκευή που ξεκινά από τα 279 ευρώ.

Στο θετικό πρόσημο θα συμβάλλει φυσικά και η ετοιμότητα της αλυσίδας διανομής και διάθεσης των προϊόντων μετά και τα «μαθήματα» που πήρε από τις υψηλές απαιτήσεις της περσινής δύσκολης πανδημικής χρονιάς.

Η υγειονομική κρίση άλλωστε, ήταν υπαίτια και για ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της προηγούμενης χρονιάς: την συνήθεια των καταναλωτών να κρατούν ακόμα περισσότερο την συσκευή του smartphone τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής αγοράς, ο καταναλωτής κρατάει κατά μέσο όρο μια συσκευή τα χέρια του 28,4 μήνες, χρόνος αυξημένος κατά ένα μήνα σε σύγκριση με τις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider