Σε αναζήτηση επενδυτών το fund Φαιστός - Το καλοκαίρι ξεκινούν οι επενδύσεις

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση επενδυτών το fund Φαιστός - Το καλοκαίρι ξεκινούν οι επενδύσεις
Σε ένα εξάμηνο από σήμερα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2021, αναμένεται να ξεκινήσει την επενδυτική του δράση το ταμείο.

Σε ένα εξάμηνο από σήμερα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2021, αναμένεται να ξεκινήσει την επενδυτική του δράση το ταμείο «Φαιστός», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο CEO της 5G Συμμετοχές, κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης, από το διαδικτυακό βήμα του 6ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας που διοργάνωσε το Ελληνοσουηδικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας

Στο μεσοδιάστημα, η διοίκηση της 5G Συμμετοχές θα προσηλωθεί στην συγκέντρωση ιδιωτικών κεφαλαίων με στόχο να αυξήσει το αρχικό κεφάλαιο των 93 δισ. που συγκέντρωσε από την δημοπρασία του φάσματος συχνοτήτων για το 5G κατά τουλάχιστον 30%, όπως έχει διευκρινιστεί στο παρελθόν.

Στόχος της πανευρωπαϊκά πρωτοποριακής επενδυτικής πλατφόρμα 5G του Phaistos Fund, όπως επανέλαβε ο κ. Τζωρτζακάκης είναι η στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον τομέα του 5G οι οποίες φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από τις νέες τεχνολογικές υποδομές για να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα». Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, η δυναμική των 5G υποδομών αξιοποιείται μόνο εφόσον υπάρχουν καινοτόμες επιχειρηματικές και τεχνολογικές προτάσεις που υλοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό κλάδων της οικονομίας και, κατ’ επέκταση, της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως σύμφωνα με σχετική μελέτη επενδύσεις 1,2-1,5 δισ. ευρώ στις υποδομές των δικτύων 5G μπορούν να ενεργοποιήσουν επενδύσεις ως και 5 δισ. σε κλάδους της οικονομίας όπως η μεταποίηση, οι μεταφορές, η εφοδιαστική αλυσίδα και οι υπηρεσίες Υγείας.

«H Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την ευκαιρία που της δίνεται με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τα δίκτυα 5G, προκειμένου από τη θέση του ουραγού να βρεθεί στην πρωτοπορία στον χώρο της τεχνολογίας» σημείωσε ο CEO της 5G Συμμετοχές και πρώην γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνηση. Άλλωστε το momentum είναι κατάλληλο αν σκεφτεί κανείς ότι «η Ελλάδα μπήκε στο lockdown με 4G και θα βγει από το lockdown με 5G, δεδομένου ότι τα πρώτα εμπορικά δίκτυα είναι ήδη σε λειτουργία», τόνισε.

Να θυμίσουμε ότι η «Συμμετοχές 5G Α.Ε.», αποκλειστικός σκοπός της οποίας είναι η σύσταση και διαχείριση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών «Ταμείο Φαιστός» («Phaistos Fund»), βάσει του άρθρου 94 του ν. 4727/2020, συστάθηκε στα μέσα Ιανουαρίου του 2021.

Η καινοτόμα αυτή ελληνική πρωτοβουλία αποτελεί ήδη αναγνωρισμένη βέλτιστη επενδυτική πρακτική στην Ευρώπη και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του εγχώριου ψηφιακού οικοσυστήματος 5G που θα εισάγει τη χώρα έγκαιρα στην 4η βιομηχανική επανάσταση και θα ενισχύσει ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider