«Βροχή» οι αγωγές κατά της Apple για εκ προμελέτης προβλήματα στα iPhones

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βροχή» οι αγωγές κατά της Apple για εκ προμελέτης προβλήματα στα iPhones

Και στις δικαστικές αρχές της Ιταλίας αναμένεται να λογοδοτήσει ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple μετά από νέα αγωγή που κατέθεσε ομάδα καταναλωτών για εκ προμελέτης λειτουργικά προβλήματα στα iPhone.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η ένωση καταναλωτών Altroconsumo κατηγορεί την κατασκευάστρια των iPhones ότι τα smartphones παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα βάσει σχεδιασμού, ώστε να εξαναγκάσουν τους χρήστες να προχωρήσουν σε αντικατάστασή τους.

Η Altroconsumo αξιώνει μάλιστα αποζημίωση ύψους 60 εκατ. ευρώ εκ μέρους των καταναλωτών που εκπροσωπεί, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι χρήστες των μοντέλων Phone 6, 6 Plus, 6S και 6S Plus. Σύμφωνα με την αγωγή οι συνολικές πωλήσεις των εν λόγω συσκευών ανήλθαν στο 1 εκατ. μεταξύ 2014 και 2020.

Για την υπόθεση αυτή θέση έχουν πάρει και οι ιταλικές αρχές, εκτιμώντας ότι η Apple ακολουθεί εκ προ μελέτης πρακτικές παλαίωσης των smartphones της.

Σύμφωνα με την εταιρεία ωστόσο κανένα λειτουργικό πρόβλημα δεν έχει προκληθεί ηθελημένα με απώτερο στόχο την μείωση του χρόνου ζωής ή την υποβάθμιση της εμπειρίας των προϊόντων της κάτι που θα εξανάγκαζε τους καταναλωτές σε αναβάθμιση συσκευής.

Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχες αγωγές έχουν κατατεθεί στο Βέλγιο και στην Ισπανία, καλώντας τον αμερικανικό κολοσσό να λογοδοτήσει για τον ίδιο λόγο σε τρεις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα η ευρωπαϊκή ένωση καταναλωτών Euroconsumers, η οποία και συντονίζει και τις τρεις αγωγές, δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει να προβεί σε παρόμοια ενέργεια και στην Πορτογαλία τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider