Το 40% των καταναλωτών παγκοσμίως χρησιμοποιούν FinTech εφαρμογές

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 40% των καταναλωτών παγκοσμίως χρησιμοποιούν FinTech εφαρμογές

Μεγάλη άνοδο γνωρίζει και ο τομέας του FinTech εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που έχει εξοικειώσει με το διαδίκτυο ακόμα και τους αρνητές του, με το 40% των καταναλωτών παγκοσμίως να χρησιμοποιούν πλέον μεταξύ μιας και τριών εφαρμογών FinTech. Αυτό μαρτυρά τουλάχιστον η πρόσφατη παγκόσμια έρευνα FinTech της ESET, η οποία εξετάζει τις συμπεριφορές απέναντι στην Χρηματοοικονομική Τεχνολογία αλλά και την κυβερνοασφάλεια.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στον τρόπο χρήσης και τη στάση απέναντι στις εφαρμογές FinTech, στις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των χρηματοοικονομικών, των συναλλαγών και των χρηματοοικονομικών δεδομένων καθώς και στις επιχειρηματικές προοπτικές των λύσεων FinTech στην μετα-COVID εποχή. Παράλληλα εξετάζει και άλλες τεχνολογίες, όπως κρυπτονομίσματα και bitcoin, blockchain, τραπεζικές υπηρεσίες που προσφέρονται μόνο online και άλλα.

Βάσει των αποτελεσμάτων της προκύπτει ότι το 40% των καταναλωτών παγκοσμίως χρησιμοποιούν μεταξύ μιας και τριών εφαρμογών FinTech. Ωστόσο μόνο οι μισοί από αυτούς έχουν εγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας σε όλες τις προσωπικές τους συσκευές ενώ το 62% αυτών χρησιμοποιεί εφαρμογή password manager για τη σύνδεση στους λογαριασμούς του.

Παρά την αύξηση της διείσδυσης των FinTech εφαρμογών βέβαια, μόνο το 22% των καταναλωτών παγκοσμίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «FinTech adopters», χρήστες δηλαδή που έχουν δηλαδή μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία και χρησιμοποιούν τέσσερις ή περισσότερες εφαρμογές χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Το ποσοστό αυτό των καταναλωτών βέβαια, καταδεικνύεται πιο εξοικειωμένο με τους κινδύνους του διαδικτύου, αφού το 63% προστατεύει όλες τις συσκευές του με λογισμικό ασφαλείας.

Όπως συνομολογούν φορείς του κλάδου, ενόψει και της πανδημίας του κορονοϊού, η Χρηματοοικονομική Τεχνολογία αναμένεται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη των πολιτών και της κοινωνίας στην μετά COVID-19 εποχή, γι αυτό κι όπως επισημαίνει η ESET η επαρκής προστασία των λύσεων FinTech καθίσταται σημαντικότερη από ποτέ.

«Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και ασφάλειας, και αυτή η έρευνα το καταδεικνύει. Η παγκόσμια έρευνα Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε τις συμπεριφορές απέναντι στην αναδυόμενη και την καθιερωμένη τεχνολογία και να ενημερώσουμε τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις για τις λύσεις μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι προστατεύονται πάντα με τα υψηλότερα πρότυπα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, να κατανοήσουν και να καταπολεμήσουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να πιάσουμε τον παλμό των νέων τεχνολογικών τάσεων δήλωσε σχετικά ο Ignacio Sbampato, Chief Business Officer της ESET.

Να σημειωθεί ότι στη νέα παγκόσμια έρευνα για την Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Financial Technology - FinTech), η οποία εξετάζει σειρά θεμάτων σε σχέση με τη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, συμμετείχαν πάνω από 10.000 καταναλωτές και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τη Βραζιλία. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, την κυβερνοασφάλεια και τη συμβολή αυτών στη διασφάλιση των χρηματοοικονομικών στην COVID-19 εποχή, υπό το φως των μέτρων καραντίνας που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider