Επισήμως μέλος της United Group η Forthnet - Στο α' τρίμηνο η υποχρεωτική δημόσια πρόταση

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επισήμως μέλος της United Group η Forthnet - Στο α' τρίμηνο η υποχρεωτική δημόσια πρόταση
Φιλόδοξα τα σχέδια της United για το μέλλον της Forthnet.

Προχωρά η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της United για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας να προβλέπει ότι θα ολοκληρωθεί στο α' τρίμηνο της επόμενης χρονιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της United Group μάλιστα, κατά την οποία διευκρινίζεται ότι η Forthnet εντάσσεται και επισήμως στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, το ποσοστό του ομίλου στην ελληνική εταιρεία ανέρχεται σήμερα στο 80% και υπολογίζεται να φτάσει στο 85% στο τέλος της χρονιάς μέσω της μετατροπής του ομολογιακού δανείου.

Επιπλέον, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην περίπτωση που αποκτήσει ποσοστό άνω του 90% μετά τη δημόσια πρόταση θα προχωρήσει στην αγορά του συνόλου των μετοχών, είτε μέσω της Δημόσιας Πρότασης είτε ασκώντας το δικαίωμα squeeze out των υπολοίπων μετόχων.

«Η είσοδός μας στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξης και ισχυροποιεί την ηγετική θέση του εδρεύοντος στην Ολλανδία ομίλου που λειτουργεί σε οκτώ χώρες της περιοχής» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την Forthnet που θα προχωρήσουν από τη νέα διοικητική ομάδα. Η Nova είναι καλά τοποθετημένη στην Ελλάδα και βλέπουμε σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της δραστηριότητας» στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης ανέφερε σχετικά η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση που θα εκλέξει μεταξύ άλλων το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για τις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως συμπλήρωσε μάλιστα οι υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης θα αναπτυχθούν περαιτέρω αφού ο όμιλος «έχει την δυνατότητα να φέρει στην ελληνική αγορά περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας και αθλητικές διοργανώσεις». «Είμαστε βέβαιοι πως με την εμπειρία μας σε τομείς όπως το περιεχόμενο και η τεχνολογία, με το συνδυασμό των προσφορών μας στις τηλεπικοινωνίες, μπορούμε να προσφέρουμε εξαιρετική εμπειρία για τους πελάτες και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο επενδυτής που τοποθετήθηκε στην ελληνική αγορά μέσω της Forthnet κι όχι μέσω της Wind, για την οποία είχε δείξει αρχικά ενδιαφέρον – το fund μετείχε στον προ μηνών διαγωνισμό ο οποίος αναβλήθηκε - φαίνεται να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να επεκτείνει αλλά και ισχυροποιήσει την παρουσία του στα Βαλκάνια. Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της United Group κι επικεφαλής των επενδύσεων της BC Partners σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης, πραγματοποίησε πέρυσι ακόμα δύο σημαντικές εξαγορές στην περιοχή των Βαλκανίων – την εξαγορά της Tele2 Croatia εναντι 220 εκατ. ευρώ και του βουλγαρικού παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Vivacom έναντι 1,2 δισ. ευρώ.

Πλέον η United Group ως multi-play τηλεπικοινωνιακός και μιντιακός πάροχος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει ήδη παρουσία σε Σερβία, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρειο Μακεδονία και Αλβανία, μέσω εταιρειών όπως η SBB, η Telemach, TotalTV κ.α ενώ προσφέρει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της σε περισσότερα από 1,8 εκατ. νοικοκυριά. Όσο για την μητρική εταιρεία BC Partners, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες στην Ευρώπη και τα τελευταία δέκα χρόνια και στην Β. Αμερική, έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε 113 επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε 5 βασικούς κλάδους σε 18 χώρες. Στη χώρας μας η εταιρεία έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider