Αλλαγή ηγεσίας στη Forthnet - Ο Δημήτρης Τζελέπης νέος CEO

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγή ηγεσίας στη Forthnet - Ο Δημήτρης Τζελέπης νέος CEO
Ο κ. Τζελέπης εξελέγη ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αντικαθιστά τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Σε αλλαγή ηγεσίας προχωρά η Forthnet ανακοινώνοντας την λύση της συνεργασίας της Εταιρείας με το μέχρι σήμερα Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πάνο Παπαδόπουλο, και την συνεργασία της με κ. Δημήτρη Τζελέπη ο οποίος αναλαμβάνει πλέον χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζελέπης εξελέγη ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αντικαταστήσει τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Ο κ. Τζελέπης, γεννηθείς στην Πάτρα το 1967, διαθέτει MBA in Finance από το Cass Business School, Λονδίνο και πλούσια εργασιακή εμπειρία κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κλπ.) ενώ από το 2018 εργάζεται στη Forthnet ως οικονομικός διευθυντής

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Τζελέπης ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντα του και, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας, θα εκπροσωπεί την Εταιρεία και θα ασκεί τις καταστατικές του αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων μέχρι τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την 11η Δεκεμβρίου 2020.

Επιπλέον, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Μετά από επικοινωνία με το νέο μέτοχο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι ως άνω διαδικασίες, τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με εξαίρεση το νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Τζελέπη) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη συγκληθεί Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στις 11 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η BC Partners, μέσω της United Group, προχώρησε τις τελευταίες ημέρες στην εξαγορά μειοψηφικών ποσοστών, με αποτέλεσμα το ποσοστό της να ανέρχεται στο 80% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας. Με το που ολοκληρωθούν οι μετοχικές και διοικητικές αλλαγές η νέα ιδιοκτήτρια αναμένεται ότι θα ακολουθήσει εκτεταμένη αναδιάρθρωση του χρέους της Forthnet, κάτι στο οποίο θα φανούν χρήσιμες οι τεχνοκρατικές βάσεις του κ. Τζελέπη. Μετά και την κεφαλαιακή ενίσχυση η εταιρεία στοχεύει να ανακτήσει μερίδιο αγοράς και να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εξαμήνου 2020 η Forthnet στο τέλος του περασμένου Ιουνίου διέθετε 873 χιλιάδες συνολικές συνδρομές και 650 χιλιάδες μοναδικούς πελάτες, ενώ οι ενεργοί συνδρομητές broadband έκλεισαν στις 550 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 92 χιλιάδες αφορούν συνδρομές NGA. Η συνδρομητική βάση Pay TV (NOVA) διέθετε 456 χιλιάδες συνδρομητές, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider