Ενισχύει τη συμμετοχή της στη Forthnet η BC Partners

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύει τη συμμετοχή της στη Forthnet η BC Partners
Στην Newco United Group Hellas της BC Partners τα μειοψηφικά πακέτα των Wind, Go και Τραπεζών.

Συμφωνία για την εξαγορά των μετοχών που κατέχουν στη Forthnet ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Μάλτας, GoPlc, αλλά και η Wind, σύναψε η BC Partners, ενισχύοντας την συμμετοχή της σε αυτή.

Η μεταβίβαση των μετοχών που κατείχαν στη εταιρεία η μαλτέζικη Go και Wind στην Newco United Group Hellas της BC Partners γνωστοποιήθηκε σήμερα με ανακοίνωση της Forthnet στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιπλέον, η Newco United Group Hellas άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet. Τα δικαιώματα αυτά αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6318% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, που σήμερα κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες.

Κατόπιν των προαναφερθέντων μεταβολών το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέλθει σε εκατόν τρία εκατομμύρια εξήντα τέσσερις χιλιάδες τριακόσια ογδόντα πέντε ευρώ και ενενήντα λεπτά (103.064.385,90 €) και θα είναι διαιρεμένο σε 343.547.953 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών (0,30€) η κάθε μία και το ποσοστό BC Partners στη Forthnet (μέσω της Newco United Group Hellas) θα ανέρχεται στο 84,60%

Πλέον μένει να φανεί το αν η εταιρεία θα προχωρήσει και στην εξαγορά των μετοχών που έχουν στη Forthnet η Vodafone (2,77%) και η Massar Invest (9,63%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider