Στο στόχαστρο των αμερικανικών αντιμονοπωλιακών αρχών το Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αντιμονοπωλιακών αρχών το Facebook
Ξεκινά έρευνα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας των ΗΠΑ ενδέχεται να βρεθεί η Facebook Inc σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση που μίλησαν στην Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ πραγματοποίησε ιδιωτική συνάντηση την Πέμπτη για να συζητήσει την διενέργεια μιας έρευνας, ενώ οι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών, υπό την ηγεσία της εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, ελέγχουν εξονυχιστικά την εταιρεία για κινδύνους που ενδεχομένως θέτει στον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι αποφάσεις θα παρθούν εντός Νοεμβρίου, ωστόσο θα μπορούσε αλλάξει δεδομένου ότι οι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών βρίσκονται στα τελικά στάδια προετοιμασίας της υποβολής μηνύσεων.

Το Facebook, το FTC και το γραφείο της Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι αργά χθες για σχόλιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανέφερε ήδη από τον Αύγουστο ότι ο ιδρυτής και επικεφαλής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατέθεσε σε μια ερευνητική ακροαματική διαδικασία της FTC στο πλαίσιο μιας έρευνας της κυβέρνησης για την εταιρεία σχετικά με την τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η εταιρεία αντιμετώπισε παρόμοιες έρευνες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και από γενικούς εισαγγελείς πολιτειών και έχει δηλώσει στο παρελθόν πως οι έρευνες εξέταζαν προηγούμενες εξαγορές και επιχειρηματικές πρακτικές που περιελάμβαναν «υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακή διαφήμιση ή/και διαδικτυακές εφαρμογές ή εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα».

Τον Ιούλιο του 2019, το Facebook συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έναν διακανονισμό για μια ξεχωριστή έρευνα της FTC σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider