Νέο εργαλείο της Google σας βρίσκει το τραγούδι που ψάχνετε απλά μουρμουρίζοντάς το

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο εργαλείο της Google σας βρίσκει το τραγούδι που ψάχνετε απλά μουρμουρίζοντάς το
Πώς θα αναζητήσετε ένα τραγούδι του οποίου τον καλλιτέχνη, τον τίτλο και τους στίχους δεν θυμάστε.

Μια νέα λειτουρία για τους λάτρεις της μουσικής με αδύνατη μνήμη, εγκαινίασε η Google, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να βρίσκουν τραγούδια χωρίς να γνωρίζουν τον καλλιτέχνη, τον τίτλο ή τους στίχους τους, απλά μουρμουρίζοντας το σκοπό τους.

Με την νέα λειτουργία «Hum to search» η οποία είναι διαθέσιμη στη Google οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα αγαπημένα του τραγούδια απλά μουρμουρίζοντας, σφυρίζοντας ή και τραγουδώντας το ρυθμό τους.

Για να ξεκινήσει η αναζήτηση, οι χρήστες πρέπει να ανοίξουν το Google app ή το Google Search widget και να πατήσουν το εικονίδιο του μικροφώνου. Στη συνέχεια πρέπει να πουν «Ποιο είναι αυτό το τραγούδι» (What’s this song) ή να επιλέξουν το κουμπί «Αναζήτησης Τραγουδιού» (Search a song).

Για τα επόμενα 10 με 15 δευτερόλεπτα θα πρέπει να τραγουδίσουν τον ρυθμό του τραγουδιού που αναζητούν ώστε ο αλγόριθμος της Google θα ψάξει και να αναγνωρίσει τον ρυθμό στα τραγούδια που θεωρεί ότι ταιριάζουν.

Η υπηρεσία θα τους εμφανίσει όλα τα σχετικά αποτελέσματα - αυτά που εκτιμά δηλαδή ότι μοιάζουν περισσότερο με το σκοπό που τραγούδισε ο χρήστης.

Σύμφωνα με την εταιρεία για την εν λόγω λειτουργία χρησιμοποιούνται αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης οι οποίοι εκπαιδεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγνωρίζουν όταν κάποιος τραγουδάει σφυρίζει ή μουρμουρίζει και να αναγνωρίζουν τμηματικά τις ηχογραφήσεις ώστε να εντοπίζουν συγκεκριμένα σημεία τραγουδιών.

Παρότι διάφορες εφαρμογές τέτοιου τύπου είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν καμία δεν είχε μεγάλη επιτυχία γιατί η φωνή του καθενός μπορεί να μην μπορεί να αποδώσει επαρκώς τον σκοπό ενός τραγουδιού. Ωστόσο η νέα υπηρεσία της Google λέγεται πως είναι εντυπωσιακά ακριβής προσφέροντας αποτελέσματα ακόμα και σε μη καλλίφωνους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider