Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)
Όλα τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων iPhone που παρουσίασε η Apple.

«Τα iPhone αποτελούν ηγέτες της βιομηχανίας των έξυπνων τηλεφώνων όσον αφορά την ικανοποιήση των πελατών η οποία αυξάνεται κάθε χρόνο από την χρονιά που πρωτοκυκλοφόρησαν. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για το iPhone, συστήνοντας στο κοινό μας το 5G iPhone» ανέφερε από τo Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ. Και πράγματι η εταιρεία παρουσίασε την ολοκαίνουργια σειρά των iPhone 12, η οποία σχεδιαστικά μοιάζει με τις διαρροές που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. 

Συγκεκριμένα το πρώτο μοντέλο που παρουσίασε για την φετινή χρονιά η Apple, το iPhone 12, έρχεται αναβαθμισμένο με μικρότερες διαστάσεις, OLED οθόνη και δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα. 

Σχεδιαστικά, θυμίζει λίγο το παλιαότερο iPhone 4 ή το iPad Air αφού τη θέση των κυρτών πλευρών που είχαμε συνηθίσει από την κυκλοφορία του iPhone 6 κι έπειτα έχει πάρει ένα πλαίσιο επίπεδης όψης. 

Επιπλέον το iPhone 12, είναι κατά 11% λεπτότερο και κατά 15% μικρότερο σε όγκο και 16% ελαφρύτερο από το iPhone 11. Η οθόνη του είναι Super Retina XDR στις 6,1 ίντσες με ανάλυση 2532x1170 και μικρότερα περιθώρια, έτσι οι χρήστες έχουν την ίδια οθόνη σε μια μικρότερη συσκευή. Επιπλέον, στην επιφάνεια της οθόνης για πρώτη φορά η Apple ενσωματώνει μια ειδική επίστρωση με την ονομασία «Ceramic Shield» η οποία υπόσχεται 4 φορές μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις. 

Το νέο μοντέλο φορά το chipset A14 Bionic των 5nm το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, γεγονός που του δίνει την δύναμη των iPhone 12 Pro και Pro Max. 

Το iPhone 12 κυκλοφορεί σε πέντε χρώματα: μαύρο, άσπρο, κόκκινο, πράσινο και μπλε και το notch της οθόνης προσφέρει την δυνατότητα ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου Face ID.

Ο αποθηκευτικός χώρος των νέων iPhone 12 ξεκινά από τα 64 GΒ και φτάνει τα 256 GB στις ανώτερες εκδόσεις και φυσικά είναι μη επεκτάσιμος

Το νέο χαρακτηριστικό του iPhone 12 είναι η υποστήριξη δικτύων πέμπτης γενιάς 5G, ανεξαρτήτως έκδοσης και χωρητικότητας . 

Επιπλέον, το κινητό έχει διπλή οπίσθια κάμερα με βασικό φακό στα 12 MP, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και υπόσχεται κατά 27% καλύτερες αποδόσεις σε φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού. 

Στο νέο iPhone 12  έχει επιστρέψει και το Magsafe που επιτρέπει τη μαγνητική ένωση ασύρματων φορτιστών τεχνολογίας Qi στο πίσω μέρος του iPhone καθώς και άλλων αξεσουάρ που χρησιμοποιούν τους ίδιους μαγνήτες, όπως θήκες για την τοποθέτηση πιστωτικών καρτών.

Το iPhone 12 θα κυκλοφορήσει στην τιμή των 799 δολαρίων επιβεβαιώνοντας τις διαρροές που είχαν κυκλοφορήσει την προηγούμενη Παρασκευή. 

iPhone 12 mini: Tο μικρότερο και ελαφρύτερο 5G smartphone

insider

Πέρα βέβαια από το βασικό μοντέλο η Apple μας σύστησε και το νέο μικρό της το iPhone 12 Mini, για να ικανοποιήσει όσους θέλουν τα ίδια χαρακτηριστικά σε «μικρότερη συσκευασία»

Πώς είναι όμως το νέο iPhone 12 mini; Πρόκειται για ένα κινητό με μικρές διαστάσεις και οθόνη 5,4 ιντσών, το οποίο όμως διαφέρει κατά πολύ από το iPhone SE λόγω των μεγάλων περιθωρίων που παρατηρούνται στο τελευταίο.  

H οθόνη του iPhone 12 mini, είναι μια «μικρογραφία» της οθόνης του iPhone X, διαθέτει δηλαδή το γνωστό notch μέσω του οποίου υποστηρίζεται η αναγνώριση προσώπου (Face ID) και είναι AMOLED κι όχι LCD την οποία συνήθιζε να χρησιμοποιεί στα οικονομικότερα μοντέλα. 

Σχεδιαστικά και το iPhone 12 Mini έχει μεταλλικό πλαίσιο περιμετρικά της συσκευής και τις καμπύλες που θυμίζουν  iPad Pro και το νέο iPad Air. Και στο iPhone 12, η οθόνη του mini ενσωματώνει την Ceramic Shield επίστρωση που δίνει στη συσκευή 4 φορές μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις.

Το μικρότερο μοντέλο της Apple φορά το ίδιο chipset με το iPhone 12, Α14 Bionic ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος ξεκινά από τα 64GB και φτάνει έως τα 256GB στην ανώτερη έκδοση, χωρίς δυνατότητα επέκτασης.

Το mini iPhone διαθέτει δύο αισθητήρες στην οπίσθια κάμερα, ανάλυσης 12MP και οι δύο, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει τις υπερευρυγώνιες λήψεις. Σύμφωνα με την εταιρεία ωστόσο οι αισθητήρες είναι η βελτιωμένη έκδοση των αντίστοιχων που βρίσκαμε στο iPhone 11 με f/1.7. 

Οι διαρροές επιβεβαιώθηκαν και στην τιμή των νέων μοντέλων αφού το iPhone 12 Mini  θα κυκλοφορήσει στην τιμή των 699 δολαρίων. 

Το iPhone Mini θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα: μαύρο, άσπρο, κόκκινο, πράσινο και μπλε.

 

Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)
Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)
Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)
Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)
Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)
Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider