Η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία που φτιάχνει το Doom για 7,5 δισ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία που φτιάχνει το Doom για 7,5 δισ.
Νέα όπλα στη μάχη του gaming αποκτά η Microsoft.

Στην εξαγορά της Bethesda Softworks ZeniMax Media, της μητρικής εταιρείας των Doom και Fallout, προχωρά η Microsoft έναντι 7,5 δισ. δολαρίων σε μετρητά, κάνοντας ένα ακόμα δυναμικό βήμα στην gaming αρένα.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, περιλαμβάνει τόσο τα εκδοτικά γραφεία της εταιρείας όσο και τα στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών συμπεριλαμβανομένων των Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios, στα οποία απασχολούνται συνολικά περί τους 2.300 υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό η αμερικανική εταιρεία πολλαπλασιάζει τα στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών που διαθέτει – πλέον αριθμούν τα 23.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Bethesda έχει λανσάρει μέσα στα χρόνια κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών όπως τα The Elder Scrolls, Fallout, DOOM, Quake, Wolfenstein και Dishonored.

Κομβική χαρακτηρίζεται από τα διεθνή μέσα και η χρονική στιγμή που πραγματοποιείται η εξαγορά. Να σημειωθεί ότι τανέα έφτασαν λίγο αφότου η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία των δύο νέων κονσολών της, του Xbox Series X και του μικρότερου Xbox Series S, οι οποίες θα κάνουν πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου.

Κατόπιν της εξαγοράς o αμερικανικός κολοσσός θα αποκτήσει τον έλεγχο και των επερχόμενων παιχνιδιών που ετοιμάζει να κυκλοφορήσει η Bethesda, όπως το διαστημικό Starfield, πέρα από αυτά που είχε ανακοινώσει ότι θα συμπεριλαμβάνονται στο Xbox Game Pass. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ωστόσο, είναι αν από την συμφωνία θα επηρεαστεί η διάθεση των παιχνιδιών της Bethesda σε άλλες κονσόλες. Να θυμίσουμε ότι το δημοφιλές Deathloop έχει ανακοινωθεί ότι θα περιλαμβάνεται αποκλειστικά στο Playstation 5. Αυτό που διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας είναι ότι η ηγεσία της Bethesda θα συνεχίσει ως έχει.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider