Η Fitbit υποστηρίζει πως οι wearable συσκευές της μπορούν να ανιχνεύσουν τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Fitbit υποστηρίζει πως οι wearable συσκευές της μπορούν να ανιχνεύσουν τον κορονοϊό
Προτού καν οι χρήστες εμφανίσουν συμπτώματα.

Σημαντικά συμπεράσματα στην «μάχη» κατά του κορονοϊού ισχυρίζεται ότι προσφέρει η έρευνα που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία wearable συσκευών Fitbit. Όπως ανακοίνωσε, οι συσκευές της με την βοήθεια ενός αλγορίθμου μπορούν να ανιχνεύουν τον COVID-19 σε κάποιους χρήστες και μάλιστα προτού αυτοί εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα.

«Τον Μάιο, ανακοινώσαμε την έναρξη της μελέτης Fibit COVID-19 με στόχο τη δημιουργία ενός αλγορίθμου που ανιχνεύει τον κορονοϊό, πριν ακόμα εμφανιστούν τα συμπτώματα στους νοσούντες. Σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες, έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 100.000 χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με περισσότερα από 1.000 θετικά κρούσματα του ιού. Αυτή η μελέτη παρουσιάζει μια συναρπαστική ευκαιρία να δούμε πως η δύναμη της κοινότητας Fitbit θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή τη νέα και περίπλοκη ασθένεια» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε δημοσίευση στο blog της.

Η Fitbit έχει υποβάλει την πρώιμη έρευνά της για δημοσίευση και διερεύνηση. Παράλληλα όμως μοιράζεται μερικά από τα προκαταρκτικά ευρήματα. Μεταξύ αυτών, αναφέρει ότι οι συσκευές της ανιχνεύουν σχεδόν το 50% των περιπτώσεων COVID-19 μια μέρα πριν οι ίδιοι οι χρήστες αναφέρουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους, γεγονός που η ίδια χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό αφού οι φορείς του ιού μπορούν να τον μεταδώσουν πριν ακόμα εμφανίσουν συμπτώματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Fitbit, η μελέτη επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο ρυθμός αναπνοής, οι καρδιακοί παλμοί σε κατάσταση ανάπαυσης του χρήστη αλλά και η μεταβολή του καρδιακού ρυθμού (HRV) αποτελούν χρήσιμες ενδείξεις για την έναρξη της νόσου. «Η έρευνά μας δείχνει ότι η μέτρηση HRV, που είναι η διακύμανση του καρδιακού ρυθμού, μειώνεται συχνά, ενώ οι καρδιακοί παλμοί σε κατάσταση ανάπαυσης και ο ρυθμός αναπνοής είναι συχνά αυξημένοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μετρήσεις αυτές αλλάζουν σχεδόν μια εβδομάδα πριν οι συμμετέχοντες αναφέρουν τα συμπτώματα» τονίζει η εταιρεία.

Η Fitbit μάλιστα αναφέρει ότι τα ευρήματα της επιβεβαιώνουν και κάποιες άλλες θεωρίες σχετικές με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αναφέρει ότι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ή χρήστες με υψηλό δείκτη μάζας – σώματος (ΔΜΣ), έχουν αυξημένες πιθανότητες σοβαρών προβλημάτων. Επίσης, η δύσπνοια και ο εμετός είναι τα συμπτώματα που είναι πιο πιθανό να προβλέψουν ότι κάποιος με COVID-19 θα πρέπει να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με τη Fitbit, ο πονόλαιμος και ο πόνος στο στομάχι ήταν μεταξύ των συμπτωμάτων που είναι λιγότερο πιθανό να προβλέψουν την ανάγκη για νοσηλεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider