Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις του «iPhone των φτωχών»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις του «iPhone των φτωχών»
H τιμή του iPhone SE ξεκινά από 399 δολάρια στις ΗΠΑ και από 499 ευρώ στην Ελλάδα.

Μπορεί οι πωλήσεις των iPhone στις ΗΠΑ να ακολούθησαν πτωτική πορεία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, το iPhone των «φτωχών» όμως, δηλαδή το iPhone SE, αποτέλεσε τη «φωτεινή εξαίρεση», ξεπερνώντας τις προσδοκίες ακόμα και της ίδιας της Apple.

To αυτό επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα της Counterpoint Research με εκτιμήσεις για τις πωλήσεις των iPhone κατά το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με αυτές, οι πωλήσεις smartphone στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο Apple και Samsung κατάφεραν να διατηρήσουν τις πωλήσεις σε καλύτερα επίπεδα από τους λοιπούς ανταγωνιστές τους, λόγω της ισχυρής διαδικτυακής τους παρουσίας.

Στην περίπτωση της Apple μάλιστα, το νέο οικονομικότερο μοντέλο που λάνσαρε τον Απρίλιο, συνέβαλε στο να διατηρηθεί ο όγκος των πωλήσεων σε καλύτερα από τους ανταγωνιστές επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου.

insider

Να υπενθυμίσουμε ότι η τιμή του iPhone SE ξεκινά από 399 δολάρια στις ΗΠΑ και από 499 ευρώ στην Ελλάδα. Όπως διευκρινίζει η  Counterpoint το 30% των αγοραστών iPhone SE‌ αναβαθμίζουν το iPhone 6s ή και κάποιο παλαιότερο μοντέλο που διέθεταν ενώ το 26% των αγοραστών του iPhone SE‌ αλλάζουν από μια συσκευή Android, ποσοστό υψηλότερο από το κανονικό ποσοστό εναλλαγής Android σε iOS, όπως διευκρινίζει η Counterpoint.

insider

«Ο όγκος πωλήσεων της Apple αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου και σε αυτό βοήθησαν οι πωλήσεις του iPhone SE. Κι όλα αυτά παρότι το λανσάρισμα της συσκευής δεν ακολούθησε τα συγκεκριμένα πρότυπα, δηλαδή μια εντυπωσιακή παρουσίαση με online αναμετάδοση στο αμφιθέατρο Steve Jobs ή αμέτρητες τηλεοπτικές διαφημίσεις που συνοδεύουν την παρουσίαση της συσκευής» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Counterpoint.

Η χαμηλότερη περίοδος πωλήσεων για την βιομηχανία των smartphones ήταν, όπως επισημαίνει η Counterpoint Research, από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου. Ωστόσο η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται από το δεύτερο μισό του Απριλίου ενώ από τον Μάιο έως και τον τέλη Ιουνίου οι πωλήσεις των smartphone αυξάνονταν κάθε εβδομάδα. Μάλιστα οι πωλήσεις τον μήνα Ιούνιο ήταν υψηλότερες εν συγκρίσει με τον Ιούνιο του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider