Τεντ Σαράντος: Ένας Ελληνοαμερικανός στο τιμόνι του Netflix

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεντ Σαράντος: Ένας Ελληνοαμερικανός στο τιμόνι του Netflix
Με καταγωγή από την Σάμο ο προπάππους του μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Μόλις προ ημερών ανακοινώθηκε η προαγωγή του μέχρι χθες υπεύθυνου περιεχομένου της δημοφιλούς πλατφόρμας συνεχούς ροής, Netflix, Τεντ Σαράντου στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Όπως όλα δείχνουν, η εμπειρία 20 περίπου χρόνων που έχει το μεγαλοστέλεχος της Netflix θα τον οδηγήσει στην διαδοχή του ιδρυτή του Netflix Ριντ Χάστινγκς, παρότι ο τελευταίος δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από το τιμόνι της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Παρά τα νέα του καθήκοντα βέβαια, ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να έχει δηλαδή ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix. Ποιος είναι όμως ο Τεντ Σαράντος;

Ο ελληνικής καταγωγής υπεύθυνος περιεχομένου της δημοφιλούς πλατφόρμας

Ο Τεντ Σαράντος γεννήθηκε στην Αριζόνα και είναι το 4ο από τα συνολικά πέντε παιδιά της οικογένειάς του. Παρά την αμερικανική υπηκοότητά του βέβαια, η καταγωγή του είναι από την Σάμο. Συγκεκριμένα ο προπάππους του μετανάστευσε μικρός στις ΗΠΑ και έκτοτε η οικογένεια μένει εκεί. Μάλιστα το πραγματικό του επίθετο είναι «Καρυωτάκης», όταν όμως η οικογένεια μετακόμισε στην Αμερική το άλλαξε σε Σαράντος.

Το ενδιαφέρον του Τεντ Σαράντος για τον κόσμο του θεάματος ξεκίνησε όταν, μαθητής ακόμα, πήρε συνέντευξη από τον ηθοποιό Εντ Άσνερ. Ο ηθοποιός βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην Αριζόνα για τα γυρίσματα μιας ταινίας και μετά την γνωριμία τους, σύστησε τον Σαράντος και σε άλλους ηθοποιούς και παραγωγούς, γεγονός που τον ώθησε στον κλάδο της δημοσιογραφίας και την ψυχαγωγίας.

Μετά τις σπουδές του, την περίοδο 1983-1988, ανέλαβε την διαχείριση οκτώ video clubs στην Αριζόνα και στη συνέχεια έγινε διευθυντής πωλήσεων σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βίντεο στις ΗΠΑ, την East Texas Distributors. Το 2000 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Netflix και εδώ και 20 χρόνια τελεί ως περιεχομένου της πλατφόρμας.

Δύσκολη περίοδος για το Netflix

Να θυμίσουμε ότι ο ελληνοαμερικανός συναναλαμβάνει το τιμόνι της εταιρείας σε μια δύσκολη περίοδο, παρά την εντυπωσιακή αύξηση των συνδρομητών της πλατφόρμας εξαιτίας του κορονοϊού. Να θυμίσουμε ότι η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 9,5% μετά και την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Ο λόγος είναι πως η εταιρεία αναμένει ο αριθμός των συνδρομητών στο επόμενο τρίμηνο της χρονιάς να κινηθεί χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σ υγκεκριμένα, προβλέπει ότι οι νέοι συνδρομητές θα αυξηθούν κατά 2,5 εκατομμύρια, ενώ οι αναλυτές αναμένουν αύξηση της συνδρομητικής βάσης κατά 5,27 εκατομμύρια χρήστες. Επιπλέον, σύμφωνα με το quidance του Netflix για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδά της θα διαμορφωθούν στα 6,33 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,09 δολάρια, από τα 6,4 δισ. δολαρίων που αναμένουν οι αναλυτές.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι στα αποτελέσματα του β΄τριμήνου που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα, το Netflix παρουσίασε κέρδη 720 εκατ. δολαρίων ή 1,59 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 270,7 εκατ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο πέρυσι. Ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη αν εκτιναχθούν στα 1,81 δολάρια ανά μετοχή.

Στα 61,5 δισ. δολάρια ανήλθαν τα έσοδα της εταιρείας κατά το β΄ τρίμηνο του 2020, έναντι 4,92 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 24,9% και κινήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν έσοδα 6,08 δισ. δολαρίων.

Όσο για τον αριθμό των ενεργών συνδρομητών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο β΄ τρίμηνο ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 10,09 εκατομμύρια, έναντι 8,26 εκατομμύρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider