Ραγδαία αύξηση αιτημάτων στο Douleutaras.gr - Κοντά στην κερδοφορία η εταιρεία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραγδαία αύξηση αιτημάτων στο Douleutaras.gr - Κοντά στην κερδοφορία η εταιρεία
O κύκλος εργασιών που δημιουργήθηκε για επαγγελματίες μέσω των εργασιών που εκτελέστηκαν το 2019 έφτασε τα 42,5 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για να βελτιώσουν τον «μικρόκοσμο» τους σπιτιού του εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της πλατφόρμας Douleutaras.gr, αφού μετά το σοκ των πρώτων εβδομάδων του lockdown, η ζήτηση για εργασίες που αφορούν την βελτίωση του σπιτιού των κατοίκων Αττικής και Θεσσαλονίκης διπλασιάστηκε.

Η πλατφόρμα η οποία έχει διαχειριστεί περισσότερα από 600.000 αιτήματα εργασιών (από επισκευές ηλεκτρολογικές/υδραυλικές, διάφορες βελτιωτικές εργασίες για το σπίτι, μετακομίσεις, συντήρηση κλιματισμών, καθαρισμούς κ.α.) από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και αριθμεί περί τις 400.000 επισκέψεις μηνιαίως, έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλής, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, κ. Ανδρεάς Γραμμάτης σε σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα όπως διευκρίνισε ο CEO του Douleutaras.gr η αξία των εργασιών που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα το 2019 έφτασε τα 42,5 εκατ. ευρώ ενώ η αξία των εργασιών που εκτελέστηκαν από τους επαγγελματίες μέσω της πλατφόρμας το 2019 ανήλθε στα 15,5 εκατομμύρια ευρώ. Καθημερινά, ο αριθμός των εργασιών που πραγματοποιούνται φτάνει τις 350, με αξία ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα μετά την ραγδαία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στη χώρα μας και τη μεγαλύτερη εξοικείωση του κοινού με ψηφιακές υπηρεσίες που έφερε η πανδημία, ο αριθμός των διαδικτυακών αναζητήσεων για εργασίες από το σπίτι εκτοξεύτηκε, με τα αιτήματα εργασιών να αυξάνονται κατά 103% και νέους χρήστες να εγγράφονται καθημερινά στην πλατφόρμα. Μάλιστα προ ημερών ,το douleutaras.gr έγραψε και νέο ρεκόρ, δεχόμενο 1.000 αιτήματα εργασιών μέσα σε μια μόνο ημέρα.

«Με τη μετάβαση στην κανονικότητα, παρατηρείται ραγδαία άνοδος των αιτημάτων, κυρίως για βελτιωτικές εργασίες για το σπίτι, γεγονός που μας δείχνει τόσο την ενίσχυση της ψηφιοποίησης του κλάδου όσο και το γεγονός ότι το σπίτι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο μυαλό του κόσμου. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η τάση στο μέλλον» τόνισε ο CEO του Douleutaras.gr, Ανδρέας Γραμμάτης.

Με βραχυπρόθεσμο στόχο την κερδοφορία και μακροπρόθεσμο μια ενδεχόμενη επέκταση στο εξωτερικό, η πλατφόρμα του Douleutaras.gr, η οποία έχει ήδη λάβει σε τρεις γύρους χρηματοδότησης περί τα 4 εκατ. ευρώ, συνεχίζει να εμπλουτίζει τα εργαλεία που διαθέτει τόσο προς τους αυτοαπασχολούμενους που την εμπιστεύονται όσο και προς τους πελάτες καταναλωτές. Πρόσφατα μάλιστα προσέθεσε την «Eγγύηση Eπιστροφής Xρημάτων», η οποία παρέχεται σε συμφωνία με τους επαγγελματίες και έχει ως στόχο να αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την διαδικτυακή ανάθεση εργασιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Douleutaras.gr ιδρύθηκε το 2015 και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, εν μέσω capital controls, κατάφερε να λάβει την πρώτη του χρηματοδότηση. Την επόμενη χρονιά, όπου και δρομολογήθηκε η επέκτασή του στην αγορά της Θεσσαλονίκης, έλαβε την δεύτερη χρηματοδότησή του ενώ το 2017, όπου οι χρήστες της πλατφόρμας αριθμούσαν τους 100.000 και πλέον, προχώρησε στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης. Την αμέσως επόμενη χρονιά άλλαξε το μοντέλο λειτουργίας του με στόχο να προσεγγίσει ποιοτικότερους επαγγελματίες – για το λόγο αυτό ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που βρίσκει άμεσα τον κατάλληλο επαγγελματία για κάθε ζήτηση εργασίας- και έκτοτε συνεχίζει, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες του προς τους χρήστες. Στη βάση του σήμερα υπάρχουν πάνω από 3.500 επαγγελματίες ενώ οι χρήστες το εμπιστεύονται για την αναζήτηση εργασιών σπιτιού περίπου όσο και το Google.

Ήδη από τις αρχές του έτους, σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί από την Εταιρεία Ερευνών QED, 3 στους 4 χρήστες απάντησαν ότι θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανό να εμπιστευτούν μία online πλατφόρμα για να βρουν επαγγελματίες - τεχνίτες για το σπίτι τους, με το Douleutaras.gr να καταναδεικνύεται πρώτη επιλογή ανάμεσα στις πλατφόρμες εύρεσης επαγγελματιών.

Δραστηριοποιούμενη σε μια αγορά ύψους 2.5 δισ., η εταιρεία έχει σίγουρα σκεφτεί την επέκταση και σε αγορές του εξωτερικού. Ωστόσο, η πανδημία και οι νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην μετα κορονοϊού εποχή, επιβάλλουν την προσωρινή αναβολή των προαναφερθέντων σχεδίων, όπως εξήγησε ο κ. Γραμμάτης. Το ίδιο ισχύει και έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος δεν αποτελεί προτεραιότητα τουλάχιστον προς ώρας. Στόχος όπως επισημαίνει, είναι η στροφή στην κερδοφορία, στόχος από τον οποίο η πλατφόρμα δεν απέχει και πολύ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Όσο για την ηγετική θέση που κατάφερε να έχει η πλατφόρμα μέσα στα λίγα χρόνια της δραστηριοποίησής της στον κλάδο, ο κ. Γραμμάτης εκτιμά ότι οφείλεται στην στρατηγική της που είχε πάντα στον πυρήνα της τον επαγγελματία. «Με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τελικό χρήστη, το Douleutaras.gr έχει δημιουργήσει μία ισχυρή κοινότητα επαγγελματιών - τεχνιτών, την οποία εξελίσσει συνεχώς, προσφέροντας καινοτόμες δυνατότητες στον επαγγελματία. Εφαρμόζει ένα δίκαιο μοντέλο συνεργασίας με τους επαγγελματίες, έτσι ώστε τα κόστη τους να είναι ανάλογα των εσόδων που απολαμβάνουν από εργασίες της πλατφόρμας. Ακόμη, βάζει σε προτεραιότητα και προτείνει τους καλύτερους επαγγελματίες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λαμβάνουν ένα σημαντικό όγκο εργασιών με σταθερή ροή. Τέλος, έχει αναπτύξει δωρεάν πρωτοποριακά εργαλεία που επιτρέπουν στους επαγγελματίες να παρακολουθούν την απόδοση και τον τζίρο τους συγκριτικά με άλλους επαγγελματίες και να λαμβάνουν συμβουλές ως προς την εξέλιξη και την καθημερινή οργάνωσή τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμάτης. Σίγουρα βέβαια η πλατφόρμα ευνοήθηκε κι από το πρόσφορο ελληνικό έδαφος στο να αναπτυχθεί με τέτοιους ρυθμούς, αν σκεφτεί κανείς ότι η χώρα μας αποτελεί πρωταθλήτρια της ΕΕ σε αριθμό αυτοαπασχολούμενων.

Μερίδιο της επιτυχίας της όμως, το οφείλει και στο μοντέλο λειτουργίας της πλατφόρμας το οποίο περιλαμβάνει απλά βήματα για τον καταναλωτή.«Ο χρήστης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μία εργασία για το Σπίτι, συμπληρώνει δωρεάν μία σύντομη φόρμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή βάσει ποιότητας, απόστασης και αξιολογήσεων. Ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει μεταξύ διαφορετικών επαγγελματιών και να επιλέξει εκείνον που θα προχωρήσει. Για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, η πορεία κάθε εργασίας παρακολουθείται από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ πρόσφατα βγήκε «στον αέρα» και το νέο πρόγραμμα «Εγγύηση Εργασίας Douleutaras», προσφέροντας εγγύηση επιστροφής χρημάτων και καλής εξυπηρέτησης» επισημαίνει ο συνιδρυτής της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider