40% περισσότερους χρήστες σε μια εβδομάδα είχε το Teams της Microsoft λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
40% περισσότερους χρήστες σε μια εβδομάδα είχε το Teams της Microsoft λόγω κορονοϊού

Πρωτοφανή κίνηση απέκτησε το εργαλείο εταιρικής επικοινωνίας Teams της Microsoft το οποίο χρησιμοποιούν στελέχη χιλιάδων εταιρειών παγκοσμίως για την εργασία από απόσταση. Δεδομένης της πανδημίας του κορονοϊου και την στροφή όλο και περισσότερων εργαζομένων στην κατ' οίκων εργασία, το Teams της Microsoft προσέθεσε 40% περισσότερους χρήστες μέσα σε μόνο μια εβδομάδα. Από τα 32 εκατ. ενεργών χρηστών που διέθετε στις 11 Μαρτίου όπου και γιόρτασε τα 3 χρόνια λειτουργίας τους έφτασε στα 44 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες Teams μέχρι χθες, Τετάρτη.

«Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημείο καμπής για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα δουλέουν και θα μαθαίνουν. Οι πελάτες μας σίγουρα στράφηκαν στο Teams κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονικής περιόδου και παρατηρήσαμε αιχμή στη χρήση στις αγορές που επηρεάζονται περισσότερο από το COVID-19. Οι τελευταίες επτά ημέρες, όμως, έχουν δείξει την καθαρά πρωτοφανή φύση της παγκόσμιας ζήτησης για λύσεις που επιτρέπουν την εργασία και την εκπαίδευση εξ αποστάσεως μέσω συνομιλίας, βίντεο και τη κοινή χρήση αρχείων, τα οποία το Teams παρέχει σε μια ενιαία πλατφόρμα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει από τις 11 Μαρτίου 2020 έχουμε καταγράψει 32 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες του Teams, οι οποίοι ήταν σύμφωνοι με την διαδικασία ανάπτυξής του. Από τις 18 Μαρτίου 2020, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 12 εκατομμύρια, δηλαδή σε 44 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή έχουμε 20 πελάτες με περισσότερους από 100χιλιάδες χρήστες (έναντι 14 όπως ήταν προηγουμένως). Είμαστε χαρούμενοι που το Teams αλλά και τεχνολογίες σαν αυτό μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, διατηρώντας τα άτομα συνδεδεμένα μεταξύ τους και τις επιχειρησέις να λειτουργούν ορθά, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών» ανέφερε σχετικά ο Jared Spataro,Microsoft 365 Corporate Vice President.

Πέρα από τους πολλούς νέους χρήστες βέβαια, το εργαλείο της Microsoft εγκαινιάζει και νέες δυνατότητες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν

  • η αυτόματη αφαίρεση ήχου του παρασκηνίου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου ο ομιλητής να ακούγεται καθαρά παρά την κατάσταση που επικρατεί γύρω του.
  • το «raise hand» όπου με το πάτημα ενός πλήκτρου, θα εμφανίζεται ένα σχετικό εικονίδιο στο παράθυρο του χρήστη που θα υποδηλώνει ότι θέλει να πάρει τον λόγο, μια λειτουργία αρκετά χρήσιμη σε εικονικά meetings που συμμετέχουν πολλά άτομα.
  • Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να εξάγουν σε pop-up παράθυρο διάφορες ενεργές συζητήσεις ώστε να επανέρχεται γρήγορα σ' αυτές ανά πάσα στιγμή, κάτι που μέχρι πρότινος κατέγραφαν ως έλλειψη στο εργαλείο της Microsoft
  • Τέλος, προστίθεται και η δυνατότητα ανάγνωσης των συζητήσεων χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο Internet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider