Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Duet η Forthnet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Duet η Forthnet
Επισήμως ανακοινώνει την απόσυρση της Alter Ego του Μαρινάκη από την διεκδίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της απόσυρσης της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη από την διεκδίκηση της Forthnet προχώρησε η τελευταία με σημερινή χρηματιστηριακή της ανακοίνωση.

Με την ανακοίνωση της η Forthnet επιβεβαιώνει τα όσα είχε γράψει σχετικά και το insider.gr.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε την 16.03.2020 από τις Δανείστριες Τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής (εφεξής οι «Τράπεζες»), η One Digital Services S.A., θυγατρική του Ομίλου Alter Ego Mass Media, απέσυρε την πρόταση που είχε υποβάλει προς τις Τράπεζες για ενδεχόμενη συναλλαγή αναφορικά με τα ανοίγματά τους (exposures) έναντι της Εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet Media A.E.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι Τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης της πρότασης που έχουν λάβει από την Duet Private Equity Limited. Να υπενθυμίσουμε ότι η Duet Group είχε δείξει και στο παρελθόν ενδιαφέρον για την απόκτηση του ελέγχου των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιών της εισηγμένης που κατέχουν σήμερα οι τράπεζες, ενδιαφέρον που είχε επικαιροποιήσει μόλις τον προηγούμενο μήνα, όταν όλα έδειχναν πως οι διαπραγματεύσεις με τον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη προχωρούσαν προς ολοκλήρωση. Μετά δε την επιστολή της Alter Ego με την οποία ανακοίνωνε την αποχώρησή της αππο την διαγωνιστική διαδικασία η Duet Private Equity Limited (DPEL) ήρθε σε επικοινωνία με τις πιστώτριες τράπεζες εκδηλώνοντας εκ νέου ενδιαφέρον για την απόκτηση της Forthnet.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για το βρετανικό επενδυτικό fund το οποίο είχε εκφράσει την πρόθεσή του να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην ψηφιακή τράπεζα Praxia, ενώ έχει ενδιαφερθεί και για την Νηρέα-Σελόντα αλλά και άλλα distress transactions.

Παρά την επανεκίνηση των συζητήσεων απαιτούνται αρκετές διευκρινίσεις για τους όρους της πρότασης του fund κάτι που για ακόμα μια φορά θα πάρει χρόνο, προσθέτοντας νέα επεισόδια στο σήριαλ της πώλησης της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Forthnet

«Σήμερα, 13.3.2020, γνωστοποιήθηκε σε αυτή πρόταση από την εταιρεία Duet Private Equity Limited, με έδρα το Λονδίνο (εφεξής "η Πρόταση") προς τις Τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής (εφεξής οι "Τράπεζες") αναφορικά με τα ανοίγματά τους (exposures) έναντι της Εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet Media A.E. Η Πρόταση αφορά στην απόκτηση ομολογιακών δανείων, μετατρέψιμων ομολογιών και μετοχών.

Η Πρόταση τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις Τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της Εταιρείας στη διαδικασία αυτή. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την Πρόταση, όταν και εφόσον ενημερωθεί σχετικά από τις Τράπεζες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider