Δωρεά 20 εκατ. ευρώ και έρανο κάνει το Facebook για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεά 20 εκατ. ευρώ και έρανο κάνει το Facebook για τον κορονοϊό
Στόχος η πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της έξαρσης σε όλο τον κόσμο.

Με μια υψηλή προσωπική δωρεά αλλά κι έναν έρανο συμμετέχει στη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος καθώς πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί και τα στελέχη τους συμβάλλουν έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε δωρεές για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία για το σύνολο του πλανήτη.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωση ο ιδρυτής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου το Facebook δωρίζει το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων στην μάχη για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Η δωρεά θα δοθεί από κοινού στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention -CDC) αλλά και στον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας (ΠΟΥ), όπως εξήγησε ο Ζούκερμπεργκ.

Πέρα από την προσφορά του Facebook ο ιδρυτής του μάλιστα δημιούργησε κι ένα Ταμείο Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund), στο οποίο μπορεί, όποιος ενδιαφέρεται, να κάνει δωρεά. «Πολλοί άνθρωποι μας έχουν πει ότι θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν, έτσι συνεργαστήκαμε με το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη δημιουργία του Ταμείου» ανέφερε σχετικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Για το λόγο αυτό στους χρήστες του δικτύου εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα: donation facebook

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, το 100% των χρημάτων που θα μαζευτούν «θα διατεθούν για την πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της έξαρσης σε όλο τον κόσμο». Ωστόσο το Ίδρυμα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών «θα ξεκινήσει συγκέντρωση κεφαλαίων τις επόμενες εβδομάδες στην καταπολέμηση της επιδημίας συγκεκριμένα στις ΗΠΑ».

Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προχωρήσει κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί. Ειδικότερα ο CEO της Google, Σούνταρ Πιτσάι, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία του προσφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια για δωρεάν διαφημίσεις του ΠΟΥ και κυβερνητικών υπηρεσιών σχετικά με τον

Επιπλέον σημείωσε ότι η εταιρεία και οι υπάλληλοί της έχουν δωρίσει ξεχωριστά πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ανακούφισης των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων έχουν δωρίσει και οι Amazon και Microsoft. Η δωρεά των εταιρειών πήγε στο Ταμείο Στήριξης της περιοχής του Σηάτλ, η οποία πλήττεται από την έκρηξη του κορονοϊού.

Σημαντικές είναι και οι ατομικές προσπάθειες των τεχνικών στελεχών των τεχνολογικών επιχειρήσεων για να στηρίξουν τις κοινότητες που υποφέρουν από την πανδημία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα η COO της Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, ανακοίνωσε ότι ξεκινά ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει μια τράπεζα τροφίμων που εδρεύει στην Silicon Valley η οποία θα διασφαλίσει ότι οι οικογένειες θα συνεχίσουν να έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα όσο διαρκέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Το ταμείο αυτό θα ξεκινήσει με μια δωρεά ύψους 5,5 εκατ. δολαρίων την οποία θα κάνουν από κοινού η Σάντμπεργκ, ο CTO του Facebook, Μάικ Σρέφερ, ο διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn, Ράιντ Χόφμαν καθώς και ο επιχειρηματίας Μπιλ Σάντερς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider