Amazon: Προσλήψεις και αυξήσεις λόγω υψηλής ζήτησης από τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Προσλήψεις και αυξήσεις λόγω υψηλής ζήτησης από τον κορονοϊό
Σε αντίστοιχες ενέργειες μάλιστα προχωρούν και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ.

Σε αύξηση μισθών των εργαζομένων στις αποθήκες της σε όλο τον κόσμο αλλά και προσλήψεις 100.000 ατόμων στις ΗΠΑ, προχωρά η Amazon σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στις παραγγελίες της λόγω του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα όπως επεσήμανε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα, οι υπάλληλοι στις αποθήκες, τα καταστήματα και τις εταιρείες διανομής της Amazon θα λάβουν αύξηση 2 δολάρια/ευρώ/λίρες στο ωρομίσθιό τους «ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να μπορέσει να μείνει σπίτι του». Να υπενθυμίσουμε ωστόσο ότι η Amazon έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για «χαμηλούς μισθούς» αλλά και για «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας» των υπαλλήλων της.

Επιπλέον, η εταιρεία θα προσλάβει 100.000 άτομα στο Σιάτλ των ΗΠΑ για μερική ή πλήρη απασχόληση στις αποθήκες προκειμένου να «αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση από τους ανθρώπους που βασίζονται στις υπηρεσίες της κατά την διάρκεια αυτής της αγχωτικής περιόδου».

Η απόφαση της εταιρείας πάρθηκε μετά τα δραστικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών που έχουν θέσει σε εφαρμογή αρκετές ευρωπαϊκές χώρες σε μια προσπάθει να αναστείλουν την εξάπλωση του ιού covid-19.

Σε αντίστοιχες ενέργειες μάλιστα προχωρούν και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, όπως η Albertsons και η Kroger and Raley’s, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση τόσο στα καταστήματά τους όσο και στις διαδικτυακές παραγγελίες.

«Γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει ή πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους σε τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός ή οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης» με τον κορονοϊό, επεσήμανε η Amazon.

«Θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τους καλωσορίζουμε στις ομάδες μας μέχρι τα πράγματα να επιστρέψουν στο κανονικό και οι παλιοί εργοδότες τους μπορέσουν να τους επαναπροσλάβουν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider