Αυτά είναι τα νέα κινητά που θα δούμε στο Samsung Galaxy Unpacked

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα νέα κινητά που θα δούμε στο Samsung Galaxy Unpacked
Κινητό με κάμερα 108 MP, 5G smartphones αλλά και μοντέλο που διπλώνει. Ποια τα νέα κινητά της Samsung, τι χαρακτηριστικά θα έχουν και σε τι τιμή θα κυκλοφορήσουν

Τα αποκαλυπτήρια των νέων μοντέλων έξυπνων κινητών τηλεφώνων θα κάνει σήμερα, 11 Φεβρουαρίου η Samsung κατά την εκδήλωση Unpacked που έχει θα πραγματοποιήσει στο Σαν Φρανσίσκο.

Συγκεκριμένα η εταιρεία θα μας παρουσιάσει λίγο πριν την διεθνή έκθεση τεχνολογίας της Βαρκελώνης, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, τη νέα ναυαρχίδα της ονόματι Galaxy S20 αλλά και το νέο αναδιπλούμενο μοντέλο της, μια γεύση του οποίου πήραμε ήδη κατά την τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ.

Σύμφωνα με τις διαρροές, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, θα δούμε εκτός απροόπτου τρία μοντέλα για τη σειρά Galaxy S20, τα S20, S20+ και S20 Ultra, όλα με QHD+ AMOLED οθόνες, 6.2, 6.7 και 6.9 ιντσών, αντίστοιχα.

Πιθανό είναι να δούμε κι ένα νέο smartwatch, την νέα έκδοση των Galaxy bud, και φυσικά το πολυαναμενόμενο Galaxy Z Flip, το νέο foldable μοντέλο της εταιρείας.

Samsung Galaxy S20

samsung galaxy s20

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής το Samsung Galaxy S20 θα έχει οθόνη 6.7 ιντσών, Infinity-O Super AMOLED FHD+ με in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μεγαλύτερου μεγέθους από ότι συνήθως.

Το νέο κινητό θα φορά τον Snapdragon 865, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm και θα έχει 8GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Όσον αφορά την οπίσθια κάμερα της συσκευής κι αν οι φήμες βγουν αληθινές, θα έχει αισθητήρα 108MP και θα συνδυάζει έναν ευρυγώνιο, έναν υπερευρυγώνιο φακό κι έναν τηλεφακό των 12 MP με 5x οπτικό zoom. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και τα πρώτα σενάρια ήθελαν και τα τρία μοντέλα να έχουν την κάμερα των 108 MP, οι τελευταίες διαρροές όμως υποστηρίζουν ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον αισθητήρα μόνο στο Galaxy S20 Ultra και τα λοιπά μοντέλα θα έχουν βασική κάμερα στα 64 MP ή μια αναβαθμισμένη κάμερα των 12 MP, η οποία όμως θα δίνει καλύτερα αποτελέσματα κι από τις κάμερες των 64 MP που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, αφού θα έχει πολύ μεγαλύτερα pixels (1.8µm vs 1.4µm). Η εμπρόσθια κάμερα θα έχει αισθητήρα 32MP.

Το κινητό θα τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 10 με One UI 2.0 και η μπαταρία του θα είναι 4000mAh με φορτιστή 45W. Μάλιστα, πολλοί εικάζουν ότι θα υπάρξει κι έκδοση με 5G.

Samsung Galaxy S20+

galaxy s20

Στην περίπτωση του Samsung Galaxy S20+ τώρα η οθόνη θα είναι 6.9’’ QHD+ Dynamic AMOLED και πάλι με in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων μεγαλύτερου μεγέθους.

Το μοντέλο θα φορά τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm, Snadpragon 865, ή Exynos 990 ανάλογα με την χώρα και έχει έως 12GB μνήμη RAM κι έως 512GB αποθηκευτικό χώρο.

Η οπίσθια κάμερα και στην περίπτωση του S20+ θα είναι πενταπλή, με κύριο αισθητήρα αυτόν που θα επιλεγεί και στην περίπτωση του S20 όπως εξηγήσαμε παραπάνω τον οποίο θα συνδυάζει με αισθητήρες 12 MP ultrawide, wide kai #D ToF. Επιπλέον θα μπορεί να τραβά βίντεο 8Κ στα 30fps, θα είναι δηλαδή η πρώτη κινητή συσκευή με δυνατότητα λήψης 8K. Η εμπρόσθια κάμερα θα είναι και εδώ 32MP.

Το κινητό θα τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 10 με One UI 2.0 και μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 45W. Και στην περίπτωση του Samsung Galaxy S20+ θα έχουμε και μοντέλο 5G, η τιμή του οποίου θα είναι 100 ευρώ περισσότερο από το 4G.

Samsung Galaxy S20 Ultra

galaxy s 20 ultra

Το Galaxy S20 Ultra θα είναι το πιο εντυπωσιακό μοντέλο της σειράς από άποψη χαρακτηριστικών και θα ξεχωρίζει για την 100 και πλέον megapixels κάμερά του, για την μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία του, για τα μοντέρνα χρώματά του και για πολλά ακόμα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει οθόνη AMOLED 6.9 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz.

Όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το μοντέλο που θα έχει την κάμερα των 108 MP, ως βασική οπίσθια ενώ θα έχει κι έναν τηλεφακό 48 MP με 10x οπτικό ζούμ, έναν υπερευρυγώνιο φακό 12 MP και μια εμπρόσθια κάμερα 40 MP.

Το κινητό θα φορά τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 865 της Qualcomm, ua έχει μνήμη RAM 12 ή 16 GB και αποθηκευτικό χώρο έως και 512 GB (128 GB και 256GB θα είναι οι δύο άλλες επιλογές).

Η μπαταρία της συσκευής θα είναι χωρητικότητας 5,000-mA, θα υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση και θα συνοδεύεται κι από έναν φορτιστή 45W για να φορτίζει 100% μέσα σε 74λεπτά.

Samsung Galaxy Z Flip

galaxy z flip phone

Ωστόσο την παράσταση αναμένεται να κλέψει το νέο αναδιπλούμενο μοντέλο, teaser του οποίου είδαμε και κατά την απονομή των βραβείων όσκαρ.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής από τις διάφορες διαρροές, το τηλέφωνο έχει δύο κάμερες 12 MP στο πίσω μέρος (ευρυγώνια κι υπερευρυγώνια), δίπλα σε μία δεύτερη οθόνη μόλις 1,06 ίντσας Super AMOLED, η οποία χρησιμεύει και σαν ψηφιακό ρολόι. Πέρα από την ημερομηνία και την ώρα, αυτή η μικρή οθόνη θα δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας και την ταχύτητα φόρτισης και θα χρησιμεύει και ως viewfinder κατά την χρήση της κάμερας.

Η selfie κάμερα θα είναι στα 10 MP. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα βρίσκεται εξωτερικά, στο πλάϊ, και η συσκευή θα χρησιμοποιεί το «εξαιρετικά λεπτό γυαλί» το οποίο και σχεδίασε η Samsung στην προσπάθειά της αποφύγει προβλήματα που εμφάνισε η οθόνη του Galaxy Fold, της πρώτης δηλαδή προσπάθειας αναδιπλούμενης συσκευής της εταιρείας. Το νέο foldable δηλαδή θα διαθέτει οθόνη Dynamic AMOLED που θα προστατεύεται από Ultra-Thin Glass (UTG), που είναι ανθεκτικότερο από την πλαστική προστασία που χρησιμοποιείται στο Galaxy Fold.

Κατά τα λοιπά και με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η συσκευή θα φορά Snapdragon 855+ της Qualcomm(7nm), θα έχει μνήμη RAM 8GB και αποθηκευτικό χώρο 256GB, μη επεκτάσιμο.

To κινητό θα τρέχει Android 10 με One UI 2.0 και θα υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση (με ταχύτητα στα 15W), καθώς και την ασύρματη φόρτιση (wireless charging αλλά και reverse wireless charging).

Όσο για τις διαστάσεις του θα είναι 87.4 x 73.6 x 17.3mm (διπλωμένο) / 167.9 x 73.6 x 6.9-7.2mm (ανοικτό).

Οι τιμές των νέων κινητών

galaxy s20

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής οι νέες συσκευές της εταιρείας θα κοστίζουν από 900 ευρώ έως 1.400 ευρώ.

Ειδικότερα το Samsung Galaxy S20 θα κοστίζει 900 ευρώ (8/128GB) ενώ το ίδιο μοντέλο με 5Gθα φτάνει τα 875 ευρώ

Το Galaxy S20+ θα ξεκινά από 1.000 ευρώ και το μοντέλο 5G θα φτάνει τα 1.100 ευρώ.

Τέλος το Galaxy s20 Ultra θα ξεκινά από τα 1.350 ευρώ (12/128GB). Στα 1.400 ευρώ υπολογίζεται η τιμή του Galaxy Z Flip.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση live στο επίσημο site της Samsung www.samsung.com. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider