Ζούκερμπεργκ: Η νέα μας προσέγγιση θα τσαντίσει πολύ κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζούκερμπεργκ: Η νέα μας προσέγγιση θα τσαντίσει πολύ κόσμο
Σε αλλαγή νοοτροπίας αλλά και πρακτικής απομάκρυνσης του προσβλητικού περιεχομένου προχωρά το κοινωνικό δίκτυο.

Την αλλαγή νοοτροπίας και της πρακτικής απομάκρυνσης του προσβλητικού περιεχομένου, η οποία θα εφαρμοστεί ακόμα κι αν δυσαρεστήσει τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου προανήγγειλε ο ιδρυτής και CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε ομιλία του την Παρασκευή.

Ειδικότερα, όπως είπε το Facebook θα στηρίξει αρχές όπως αυτές της ελευθερίας της έκφρασης και της κρυπτογράφησης, ακόμα και αν αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις.

«Αυτή θα είναι η νέα προσέγγιση μας και προσωπικά πιστεύω ότι θα τσαντίσει πολύ κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, προσθέτοντας ωστόσο ότι και «η παλιά προσέγγιση εκνεύριζε πολύ κόσμο, οπότε θα πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».

«Η εταιρεία του για πολύ μεγάλο διάστημα προσπαθούσε να αποφύγει οτιδήποτε θα θεωρούνταν υπερβολικά προσβλητικό», πλέον όμως θα απομακρυνθούμε από αυτή την προσέγγιση αφού ουσιαστικά αποτελεί υπερβολική λογοκρισία», τόνισε ο CEO του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου.

«Καλούμαστε κάθε μέρα να ασκήσουμε λογοκρισία πολλά και διαφορετικά είδη περιεχομένου κι αυτό με κάνει να νιώθω άβολα» ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ και προσέθεσε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα συνεχίσει να καθαρίζει την πλατφόρμα του από περιεχόμενο που προωθεί ή προασπίζεται την τρομοκρατία, την παιδική εκμετάλλευση και την υποκίνηση σε βίαιη συμπεριφορά.

«Θα συνεχίσουμε να κατεβάζουμε το επιβλαβές περιεχόμενο αλλά θα πρέπει να υπάρξει και κάποιο όριο σε αυτό» συνέχισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider