Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Πρέβεζα ιδρύει η Cisco

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Πρέβεζα ιδρύει η Cisco
Η Ακαδημία θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα 15 ατόμων με δωρεάν εκπαίδευση, συμμετοχή στις εξετάσεις και απόκτηση πτυχίου CCNA

Την πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων (Cisco Networking Academy) στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα η οποία θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους συστήνει η Cisco μετά από σχετική συμφωνία με τον Δήμο Πρέβεζας και με τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG.

Η συμφωνία για την υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων η οποία προβλέπει τη δημιουργία δύο τμημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020, έγινε στις 13 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της Cisco. Η λειτουργία της ακαδημίας αποτελεί μία πρώτη δράση του Δήμου για την εξέλιξή της ως smart city.

Η Ακαδημία θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα 15 ατόμων με δωρεάν εκπαίδευση, συμμετοχή στις εξετάσεις και απόκτηση πτυχίου CCNA, τα οποία θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν την πιστοποίηση μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών.

Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA ενώ σταδιακά θα αναπτυχθούν και νέα τμήματα κι άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων είτε δωρεάν είτε χαμηλού κόστους συμμετοχής. Στόχος όπως αναφέρει η εταιρεία είναι η κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ηλικιακής ομάδας των Δημοτών.

cisco academy preveza

«Αυτή η δράση αποτελεί μία δυναμική απάντηση στην καρδιά του προβλήματος της ανεργίας, και ιδιαίτερα των νέων μας με όραμα και όρεξη για εκπαίδευση και ανάπτυξη στην επαγγελματική τους ανέλιξη. Ευελπιστούμε να προσφέρουμε με τα προγράμματα όχι μόνο το κλειδί μίας νέας προοπτικής αλλά συνάμα και το αντικλείδι των δεσμών του επαγγελματικού αυτοπεριορισμού και του πλέον απαγορευτικού φαινομένου του ψηφιακού αποκλεισμού για την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή είσοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» ανέφερε από πλευράς του ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ευχαριστώντας την Cisco και το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Cisco (NASDAQ: CSCO) κατέχει ηγετικό ρόλο στο χώρο της τεχνολογίας παγκοσμίως, προσφέροντας λύσεις για το Internet από το 1984. Οι άνθρωποι, τα προϊόντα και οι συνεργάτες της, βοηθούν την κοινωνία να συνδεθεί με ασφάλεια και να εκμεταλλευτεί τις αυριανές ψηφιακές ευκαιρίες, σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider