BLACK BOX Audio Video Show: Μια νέα έκθεση για τους λάτρεις του ήχου και της εικόνας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BLACK BOX Audio Video Show: Μια νέα έκθεση για τους λάτρεις του ήχου και της εικόνας
Ηχηρά τεχνολογικά ονόματα θα μας συστήσουν τα προϊόντα τους στο στο Intercontinental στις 21 και 22 Μαρτίου 2020.

Μια πρωτοπόρα έκθεση για τους λάτρεις του ήχου και της εικόνας θα κάνει φέτος το ντεμπούτο της στην Αθήνα, με στόχο να συστήσει σε επιχειρηματίες του κλάδου αλλά και καταναλωτικό κοινό όλα τα καινοτόμα συστήματα ήχου και εικόνας υψηλών επιδόσεων. Ο λόγος για την έκθεση BLACK BOX Audio Video Show η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Intercontinental στις 21 και 22 Μαρτίου 2020.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του BLACK BOX Audio Video Show σε γεύμα που παρέθεσαν για τους δημοσιογράφους, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν 18 αίθουσες - από 24 έως 135 τετραγωνικά μέτρα έκαστη - για να δουν και να δοκιμάσουν όλες τις Hi-End εταιρείες ήχου, Hi Fi ηχοσυστήματα, Τηλεοράσεις 8Κ, βιντεοπροβολείς τελευταίας τεχνολογίας, ακουστικά, βινύλια και gadgets ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές παράλληλες δράσεις, happenings και μουσικά δρώμενα.

Στους εκθέτες θα συμμετέχουν ηχηρά ονόματα του χώρου, τα οποία θα συστήσουν στο ελληνικό κοινό τα πιο σύγχρονα επιτεύγματά τους, όπως για παράδειγμα η Bang & Olufsen, η οποία θα παρουσιάσει την πολυσυζητημένη νέα της τηλεόραση, Beovision Harmony TV. Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε από τους διοργανωτές, κατά την διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να προχωρήσουν και σε αγορά προϊόντων.

«Αναγνωρίζοντας τις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς στο χώρο της τεχνολογίας το BLACK BOX Audio Video Show, ανοίγει τις πόρτες του με την φιλοδοξία να καθιερωθεί ως μια διοργάνωση θεσμός συστήνοντας εκ νέου τα συστήματα ήχου και εικόνας υψηλών επιδόσεων σε ένα ευρύτερο κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Black Box κ. Θεόδωρος Μπαφαλούκας.

Με μακρά προϋπηρεσία στο χώρο του ήχου – από το 2013 έχει ιδρύσει την εταιρεία εισαγωγής & διανομής δίσκων μουσικής Greenway Music η οποία μετρά περισσότερες από 40 επιτυχημένες συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού – ο κ. Μπαλαφούκας εξήγησε ότι η αγορά των μαύρων ηλεκτρικών συσκευών κινείται ανοδικά τα τελευταία χρόνια. «Στην περίπτωση του βινυλίου οι πωλήσεις έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία δυο - τρία χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανοδική είναι μάλιστα και η πορεία στο σύνολο του κλάδου των ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών συσκευών, μετά την κάμψη που κατέγραψε στα χρόνια της κρίσης εξαιτίας της συρρίκνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης και της στροφής των καταναλωτών σε είδη πρώτης ανάγκης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από τον μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής (MEPM) -6,5% που καταγράφηκε στα χρόνια της κρίσης (2009-2017) η εν λόγω αγορά έχει πλέον γυρίσει σε θετικό πρόσημο - ο ΜΕΡΜ κινείται στο 4% τα έτη 2017-2021 σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων, δηλαδή τα τεμάχια που πωλούνται. Ειδικότερα, το 2017 πουλήθηκαν περί τα 2,3 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. αφορούσαν λευκές συσκευές και τα 1,1 εκατ. τεμάχια συσκευές ήχου και εικόνας.

«Η καινοτόμα αυτή έκθεση καλεί τους εκθέτες και τους επισκέπτες να δημιουργήσουν από κοινού μια pop-up wonderland ήχου και εικόνας» ανέφερε από πλευράς του ο εμπορικός Διευθυντής της Black Box κ. Γιάννης Μήτσος. Για το λόγο αυτό μάλιστα το εισιτήριο της έκθεσης ορίστηκε στα 5 ευρώ και για τις δύο ημέρες, εκ των οποίων το ένα ευρώ θα πηγαίνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Παράλληλα με την έκθεση, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν και την έκδοση ενός νέου τεχνολογικού περιοδικού ονόματι Yellow Box, η θεματολογία του οποίου θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις νέων προϊόντων ήχου, εικόνας, τεχνικές παρουσιάσεις καθώς και κριτική δίσκων μουσικής. H πολυτελής έκδοση, το πρώτο τεύχος της οποίας θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της έκθεσης, θα είναι διμηνιαία και θα κοστίζει λίγο πάνω από τα 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider