Google: Η διασημότερη εταιρεία του κόσμου έγινε 21 ετών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Η διασημότερη εταιρεία του κόσμου έγινε 21 ετών
Από το 2007 μέχρι σήμερα, η Google Inc. έχει την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρεία παγκοσμίως.

Η Google έγινε σήμερα 21 ετών και αφιερώνει το σημερινό της doodle στα γενέθλια της. Η διασημότερη εταιρεία παγκοσμίως «γεννήθηκε» στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998 σε ένα γκαράζ του Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το project για τη νέα μηχανή αναζήτησης ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα όταν οι ιδρυτές της, Λάρρυ Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια.

Στην αρχή «έτρεχε» μέσα από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu., όμως σύντομα άλλαξε όνομα, ταχύτητα και έγινε αυτό γνωρίζουμε σήμερα.

Google

Αυτό που έκανε την Google να ξεχωρίζει είναι πως, ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Η νέα τεχνολογία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν και ονομάστηκε PageRank.

Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρείας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Internet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider