Facebook: Επενδύει 500 εκατ. δολάρια για να ελέγχει υπολογιστές με τη δύναμη του μυαλού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Επενδύει 500 εκατ. δολάρια για να ελέγχει υπολογιστές με τη δύναμη του μυαλού
Το βραχιόλι της CTRL-Labs προς το παρόν είναι σε πειραματικό στάδιο και αναμένεται να πάρει αρκετά χρόνια, μέχρις ότου να έχει λειτουργική εφαρμογή.

Στην εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στο πεδίο ελέγχου των υπολογιστών με το μυαλό του χρήστη προχώρησε το Facebook και μάλιστα, η συμφωνία λέγεται πως του κόστισε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Business Insider.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Facebook εξαγόρασε τον κατασκευαστή ενός ηλεκτρονικού 'βραχιολιού', το οποίο θα επιτρέπει σε όσους το φορούν να μοιράζονται φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, να «πατούν» κουμπιά στον υπολογιστή τους και να κάνουν διάφορες ηλεκτρονικές εργασίες, μόνο με τη σκέψη τους.

Πρόκειται για την CTRL-Labs, μια 4χρονη startup, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στον αναδυόμενο τομέα της «εγκεφαλικής» διαχείρισης υπολογιστών. Η σχετική ανακοίνωση του Facebook, τη Δευτέρα, δεν ανέφερε το πόσο κόστισε η εξαγορά, όμως σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες του Bloomberg, το κόστος βρίσκεται κάπου μεταξύ των 500 εκατ. δολαρίων και του 1 δισ. δολαρίων.

«Το όραμα μας είναι ένα 'βραχιόλι' που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, τόσο εύκολα, όπως μια φυσική επέκταση της κίνησης» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άντριου Μπόσγουορθ, στέλεχος της Facebook, στο blog του, ανακοινώνοντας τη συμφωνία.

Το βραχιόλι της CTRL-Labs προς το παρόν είναι σε πειραματικό στάδιο και αναμένεται να πάρει αρκετά χρόνια, μέχρις ότου να έχει λειτουργική εφαρμογή, όμως φαίνεται πως το Facebook επενδύει στην εξέλιξη της τεχνολογίας του μέλλοντος.

Δεν είναι βέβαια το μοναδικό προϊόν του είδους, καθώς τον Ιούλιο, ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε πως η Neuralink, η δική του εταιρεία «εγκεφαλικής» διαχείρισης υπολογιστών, θα είναι έτοιμη να κάνει δοκιμές με ανθρώπους μέσα στο 2020.

Αν αναρωτιέστε πως «δουλεύουν» τα συγκεκριμένα προϊόντα, το 'βραχιόλι' CTRL-Labs θα είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να ερμηνεύει το μήνυμα που στέλνουν οι νευρώνες από τη σπονδυλική στήλη ενός ανθρώπου και τα οποία κάνουν τους μύες του σώματος να κουνηθούν.

Αυτό το μήνυμα θα «μεταφράζεται» σε ψηφιακά σήματα που θα γίνονται κατανοητά από τις ηλεκτρονικές συσκευές, εξηγεί ο Μπόσγουορθ. «Το 'βραχιόλι' θα κατανοεί την πρόθεση σου, ώστε να μπορείς να μοιραστείς μια φωτογραφία με ένα φίλο, με μια ανεπαίσθητη κίνηση ή απλώς με την σκέψη σου».

Δείτε στο βίντεο τον CEO της CTRL-Labs, Τόμας Ράρντον να εξηγεί πως λειτουργεί η νέα αυτή τεχνολογία:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider