Η έκρηξη της Xiaomi: Πώς η «Apple της Κίνας» επεκτάθηκε σε 80 αγορές σε 4 χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η έκρηξη της Xiaomi: Πώς η «Apple της Κίνας» επεκτάθηκε σε 80 αγορές σε 4 χρόνια
Σύμφωνα με στοιχεία της Xiaomi, περισσότερα από 190 εκατομμύρια συσκευές της χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο.

Γνωστός και ως «Apple της Κίνας», ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός, Xiaomi, εμφανίζει αξιοσημείωτα ποσοστά ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε μόλις 48 μήνες κατόρθωσε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε 80 νέες αγορές.

«Η Apple είναι μια φοβερή εταιρεία, με απίστευτες καινοτομίες. Κάνουμε τα ίδια πράγματα, αλλά το μοντέλο μας είναι διαφορετικό», δήλωσε πρόσφατα, μιλώντας στο CNBC, Xiang Wang, αντιπρόεδρος της Xiaomi και επικεφαλής του τμήματος διεθνών υποθέσεων της εταιρείας. «Θέλουμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας όσο πιο φθηνά γίνεται, αντί να τα προωθήσουμε σε υψηλότερες τιμές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί εδώ ότι την Xiaomi την αποκαλούν «Apple της Κίνας», λόγω των σχεδιαστικών ομοιοτήτων που συχνά παρουσιάζουν τα προϊόντα των δύο εταιρειών.

Η δημιουργία πολύ καλών smartphones και η πώλησή τους σε πολύ χαμηλές τιμές είναι αυτό που «απογείωσε» την Xiaomi στην Κίνα και αποδείχθηκε το «μυστικό» της επιτυχίας της διεθνώς.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Xiaomi κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία της σε περισσότερες από 80 αγορές, τα κινητά της σήμερα είναι τα «νούμερο 1» προς πώληση στην Ινδία, ενώ πρόσφατα η Xiaomi μπήκε στην περίφημη λίστα Fortune Global 500.

Σήμερα ο κινεζικός κολοσσός διατηρεί περισσότερα από 1.000 καταστήματος λιανικής σε ολόκληρο τον κόσμο και εκτείνεται από το Ντουμπάι και το Μεξικό μέχρι το Λονδίνο.

Και παρά το γεγονός ότι το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Xiaomi προέβλεπε την είσοδό της στην αμερικανική αγορά εντός του 2019, τα δεδομένα άλλαξαν λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

«Η αμερικανική αγορά είναι, χωρίς αμφιβολία, η σημαντικότερη αγορά. Εμείς είμαστε πολύ νέοι για αυτή την αγορά. Αλλά αυτή είναι και η μεγάλη μας πρόκληση», παραδέχεται ο Wang.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Xiaomi, περισσότερα από 190 εκατομμύρια συσκευές της χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider