Facebook: Ανοίγει... συμβουλευτικά καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Ανοίγει... συμβουλευτικά καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο
Από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου ανοίγουν πέντε Facebook Cafes στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο, το Μπράιτον και το Κάρντιφ.

Πέντε Facebook Cafes ανοίγει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αυξήσει την προσοχή για θέματα προστασίας της ψηφιακής ιδιωτικότητας των χρηστών του.

Τα Facebook Cafes θα βρίσκονται στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο, το Μπράιτον και το Κάρντιφ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα «τσεκάπ» ιδιωτικότητας και να κεραστούν έναν καφέ.

Κάθε ένα από αυτά τα προσωρινά καφέ θα φιλοξενείται σε ήδη υπάρχον καφέ: στο The Attendant στο Λονδίνο, στο Takk στο Μάντσεστερ, στο The Flour Pot Cafe στο Μπράιτον, στο Union Brew Lab στο Εδιμβούργο και στο Coffee Barker στο Κάρντιφ. Σε κάθε ένα από αυτά τα καφέ θα υπάρχει ένδειξη Ο χρήστης Fb-επισκέπτης θα μπορεί να πάρει συμβουλές σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου και σε όσους συμμετέχουν θα προσφερθεί δωρεάν καφές καπουτσίνο ή αμερικάνικος ή τσάι με μέντα.

«Στα pop-up καφέ μας μπορείς να πάρεις βοήθεια ή συμβουλές για το πώς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σου απορρήτου. Και όλο αυτό, στο χρονικό διάστημα απόλαυσης του καφέ σου» είπε ο Στιβ Χατς, αντιπρόεδρος Facebook Βόρειας Ευρώπης. Σύμφωνα με το Facebook, μόνο στο Λονδίνο πάνω από το ένα τέταρτο των χρηστών έχουν άγνοια αυτών των θεμάτων.

«Είναι φυσιολογικό να ανησυχείς για το ποιος μπορεί να δει ό,τι κοινοποιείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν ξέρουν όλοι τι μπορούν να κάνουν γι' αυτό» εξήγησε ο Χατς. Η εταιρεία ελπίζει ότι τα καφέ θα βοηθήσουν τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τις ρυθμίσεις απορρήτου που προσφέρει το Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.