Τους πρώτους πελάτες της Apple Card υποδέχεται η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τους πρώτους πελάτες της Apple Card υποδέχεται η Apple
Οι προσκλήσεις για την πρώιμη εγγραφή στην Apple Card απευθύνονται σε τυχαίους χρήστες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο παρελθόν. Ωστόσο το επίσημο λανσάρισμα της Apple Card θα γίνει αργότερα μέσα στο μήνα.

Την δυνατότητα να παραγγείλουν πρώτοι την πιστωτική κάρτα της Apple απολαμβάνουν εδώ και δύο ημέρες ορισμένοι πελάτες της εταιρείας στην Αμερική, συγκεκριμένα όσοι είχαν δηλώσει εξ αρχής να ειδοποιηθούν για το λανσάρισμα της νέας πιστωτικής κάρτας η οποία είναι συμβατή με το Apple Pay.

Οι προσκλήσεις για την πρώιμη εγγραφή στην Apple Card που στέλενει η εταιρεία απευθύνονται τυχαία σε χρήστες που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να ενημερωθούν άμεσα για το λανσάρισμα της νέας πιστωτικής κάρτας. Ωστόσο ο κολοσσός του Κουπερτίνο δεν έχει διευκρινίσει σε πόσους πελάτες θα στείλει την πρόσκληση εγγραφής στην Apple Card.

Για την εγγραφή στην υπηρεσία η οποία γίνεται μέσω του iPhone η Apple ζητά διεύθυνση, γενέθλια, εισοδηματικά κριτήρια και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης. Αυτές οι πληροφορίες στέλνονται απευθείας στην Goldman Sachs, η οποία αποδέχεται ή απορρίπτει το αίτημα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Άπαξ και η κάρτα εγκριθεί από την Goldman Sachs εμφανίζεται άμεσα στο Wallet app. Για το ευρύ κοινό η πιστωτική κάρτα θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο μήνα. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέσω της εφαρμογής Wallet του iPhone.

Μάλιστα για όσους ενδιαφέρονται να αιτηθούν για να αποκτήσουν την νέα κάρτα η εταιρεία έχει δημοσιεύσει το παρακάτω βίντεο με τα απαραίτητα βήματα που θα πρέπει να κάνουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πιστωτική κάρτα αποτελεί μέρος της ευρύτερης στροφής του κολοσσού του Κουπερτίνο από τις συσκευές στις υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τις 1,4 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές που έχουν ήδη οι πελάτες της.

Όπως αποδεικνύεται το τελευταίο διάστημα η Apple υπολογίζει σε υπηρεσίες για την αύξηση των εσόδων της την ώρα που οι πωλήσεις των iPhone επιβραδύνονται συνεχώς. Εν αντιθέσει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε 11,46 δισ. δολάρια έσοδα από υπηρεσίες το γ’ τρίμηνο του έτους.

Για τον εταίρο της Apple, την Goldman Sachs, το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί μια ευκαιρία να διευρυνθεί την εμβέλειά της στη λιανική τραπεζική. Να σημειωθεί ότι το δίκτυο πληρωμών για τη νέα πιστωτική κάρτα θα παρέχει η Mastercard.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κάρτα της Apple δεν έχει ετήσια τέλη, τέλη συναλλαγών ή άλλου τύπου χρεώσεις, όπως penalty ενώ το ετήσιο επιτόκιο (APR) θα κυμανθεί από 13,24% έως 24,42% βάσει της πιστοληπτικής ικανότητας, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Επιπλέον οι χρήστες θα έχουν κάποια επιστροφή για συναλλαγές που θα πραγματοποιούν με την Apple Card, ως προγράμματα επιβράβευσης.

Ειδικότερα, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που αγοράζονται απευθείας από την Apple (συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής πώλησης της Apple, του ηλεκτρονικού καταστήματος, του iTunes και της Apple Music) θα έχουν επιστροφή μετρητών 3%. Οι αγορές μέσω Apple Pay θα έχουν επιστροφή 2% ενώ όλες οι άλλες αγορές θα λάμβάνουν 1% επιστροφή ημερησίως.

Να σημειωθεί ότι η Apple δήλωσε ότι δεν θα συλλέγει στοιχεία συναλλαγών από πελάτες που χρησιμοποιούν την Apple Card, υπογραμμίζοντας ότι θα σεβαστεί την ιδιωτικότητα των πελατών της.

Η Apple Card θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην Αμερική ενώ στην Ελλάδα θα αργήσει να έρθει. Σύμφωνα με τον CEO του διεθνούς τμήματός της, κ. Richard Gnodde, μετά το λανσάρισμα στις ΗΠΑ το καλοκαίρι θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης σε διεθνείς αγορές με τις πρώτες σκέψεις να αφορούν σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider